Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2019 Els punts de colors del Minipop ja són a la Rambla Nova de Tarragona

Els punts de colors del Minipop ja són a la Rambla Nova de Tarragona

Els punts de colors del Minipop ja són a la Rambla Nova de Tarragona

La novena edició serà un festival d’estrenes: cinc grups presentaran nou treball discogràfic i dos actuaran per primera vegada a Tarragona
Els punts de colors del Minipop ja són a la Rambla Nova de Tarragona Foto: Mauri
29/05/2019

Els punts del Minipop ja han començat a aparèixer a la Rambla Nova de Tarragona. Al cel hi ha punts de diferents mides i colors i a terra l'ombra avisa als vianants perquè aixequin la mirada.

La directora del Minipop, Núria Serrano, i la regidora de Turisme, Inmaculada Rodríguez, acompanyades per diferents membres de l’equip, s'han passejat avui per sota d'aquest cel de llunes i han explicat els últims detalls del festival, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al passeig de les Palmeres.

La decoració anuncia i dona la benvinguda a la novena edició del Minipop, que s'inspira en l'artista japonesa Yayoi Kusama i els seus punts infinits. Una vegada més, el festival demostra la seva consolidació en l’agenda cultural i arriba amb totes les entrades venudes abans d’obrir les portes.

 

Un festival d’estrenes

El Petit de Cal Eril estrenarà dissabte al Minipop un disc publicat fa menys de dues setmanes, el 17 de maig. El músic i la seva banda de pop sintètic pujaran a l’escenari amb Energia fosca i travessaran el cosmos gravitant amb cançons excepcionals com «Sento» o «Ets una idea».

Aquest maig també han publicat un nou disc les Rombo (3 de maig) i El Pèsol Feréstec (9 de maig). Les primeres vindran dissabte al Minipop amb els vuit nous temes de Clara Montse Núria, lluminosos i nostàlgics, plens d’urgència i harmonies boniques, que parlen d’estimar i deixar de fer-ho. El Pèsol Feréstec animarà el vermut de diumenge amb les sis cançons de pop poètic de L’exemple dels ocells, per il·lustrar-nos amb textos literaris com els poemes de Josep Carner i Jaume Coll Mariné, un fragment de la novel·la Sortir a robar cavalls de Per Petterson o dos versos de Josep Palau i Fabre.

També presentaran disc al Minipop Xarim Aresté i Yawners, que casualment van triar el mateix dia per publicar els seus treballs discogràfics: el 22 de març. El divendres 31 de maig Xarim Aresté tancarà la nit amb el seu quart disc en solitari, El nus i altres mons, i la matinada de dissabte el duet madrileny format per Elena Nieto i Martín Muñoz explorarà la sonoritat més pop i contundent dels 90 amb el seu àlbum de debut Just Calm Down.

A més, hi ha grups del cartell que no han estrenat disc aquest 2019 però que són notícia. Germà Aire i Invisible Harvey actuaran per primera vegada a Tarragona; Nyandú acaba de publicar una cançó nova («FM») i una versió de Gato Pérez (Barca, cielo, ola); Carlos Sadness exhaureix entrades pertot arreu on passa, i Quimi Portet segueix allargant la seva Festa Major d’Hivern en una gira mundial.

Els punts del Minipop es van escampant a poc a poc pel passeig de les Palmeres de la mà de la dissenyadora Eva Jolis i l’Estudi d’Arquitectura Pere Socias. Carabasses, universos infinits de colors i sèries de repeticions per homenatjar una artista pionera i acollir l’esperada novena edició del Minipop. 

Segells de reconeixement d’administració oberta