Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2019 La Comissió Assessora del Concurs de Castells revisa la normativa del certamen

La Comissió Assessora del Concurs de Castells revisa la normativa del certamen

La Comissió Assessora del Concurs de Castells revisa la normativa del certamen

Representants de les colles guanyadores de l’última jornada de dissabte s’incorporen per primera vegada als debats
La Comissió Assessora del Concurs de Castells revisa la normativa del certamen La Comissió Assessora, en plena reunió
12/07/2019

Aquest dijous la Comissió Assessora del Concurs de Castells ha iniciat una nova ronda de reunions per revisar la normativa que regeix la principal diada castellera del país.

L'objectiu principal d’aquesta reunió, a la qual seguiran algunes trobades més durant les properes setmanes, és el de revisar la taula de puntuacions, el document que atorga un valor numèric a cada castell que poden provar les colles segons la seva dificultat. Aquest procés inclou la possible inclusió o exclusió d'estructures, segons el protocol vigent, i, si la majoria de la comissió ho considera oportú, la revisió d'altres aspectes.

La taula de puntuacions revisada serà vigent a partir del diumenge 1 de setembre, data en què s'activa el rànquing classificatori que, mitjançant la puntuació de les diades realitzades per les colles cada cap de setmana, determina les agrupacions que participaran, la tardor de 2020, a la 28a edició del certamen.

En una segona tanda de reunions, prevista per al primer semestre de 2020, la comissió es reunirà novament per avaluar la vigència del Protocol de plaça, un altre dels documents clau que conforma la normativa.

Una de les novetats destacades d'aquest nou cicle de reunions és la participació, per primera vegada, d'un representant de la colla guanyadora de la jornada de dissabte de l'anterior edició del concurs. En aquesta ocasió, com que la primera plaça va ser compartida pels Xiquets de Reus i els Moixiganguers d'Igualada, un representant de les dues formacions s'incorpora als debats. L'objectiu principal d'aquesta incorporació és disposar d'altres sensibilitats castelleres, més enllà de les colles punteres, per disposar amb més elements d'anàlisi els debats tècnics del món casteller i intentar reflectir de la manera més fidedigna possible les realitats de les places castelleres al reglament del concurs.

Amb les noves incorporacions, en aquest cicle de reunions la Comissió Assessora del Concurs de Castells estarà formada per vint-i-una persones. La selecció dels membres segueix l'estructura d'anys anteriors:

• Un representant de les sis primeres colles classificades a l'última edició del concurs (Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona)

• Un representant de les primeres colles de la jornada de dissabte de l'última edició del concurs (Xiquets de Reus, Moixiganguers d'Igualada).

• Un representant de les colles locals de les poblacions organitzadores del concurs (Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Nois de la Torre).

• Cinc experts castellers (Raquel Sans, David Prats, Pep Ribes, Efren Garcia i Aina Mallol)

• El president del Jurat del Concurs de Castells (Pere Ferrando).

• Un representant de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

• Un/a tècnic/a de la Conselleria de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, que deté la presidència de la Comissió, amb veu però sense vot.

La 28a edició del Concurs de Castells l’any 2020 tindrà novament tres jornades, i se celebrarà el 27 de setembre a Torredembarra i els dies 3 i 4 d’octubre a Tarragona.

Segells de reconeixement d’administració oberta