Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2019 La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

En segona posició, ha quedat la pirotècnia Alpujarreña de Granada i, en tercer lloc, la francesa Aquarêve Artificie
La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona Foto de Laia Díaz de l'espectacle de la Pirotecnia del Mediterráneo
07/07/2019

Avui diumenge 7 de juliol de 2019, el Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. L’alcalde, Pau Ricomà, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyat de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers, Maria Villegas, de representats del jurat i de l’organització del concurs, així com de responsables de les pirotècnies participants. Enguany el Concurs ha comptat amb la participació d’una pirotècnia francesa, Aquarêve Artificie; dues de Granada, la Pirotècnia Esteban Martín i l’Alpujarreña, i una de valenciana, la del Mediterráneo. Un total de 12 empreses s'havien presentat al concurs.

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa Pirotecnia del Mediterráneo, amb 1.568 punts, a la qual se li atorga el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2019. Així mateix, s’ha procedit a l’entrega del segon premi, que ha anat a parar la Pirotecnia Alpujarreña, amb 1.513 punts, i del tercer i quart classificats, que han estat la pirotècnia Aquarêve Artificie i la Pirotecnia Esteban Martín, amb 1.231 punts i 1.104 punts, respectivament. El Premi Especial Festa Major de Granollers - Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers ha estat per a la pirotècnia del Mediterráneo.
 

Jurat

El jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions, que han estat lliurades a la secretària després de cada llançament, en un sobre tancat.

Dins el jurat, com cada any, s'ha constituït una subcomissió tècnica integrada per persones vinculades al món de la pirotècnia, que són les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, els criteris que el jurat té en compte són: l'ocupació de l'espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, guió de l’espectacle, arrencada inicial i crescendo final i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, de manera que cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.
 

Puntuacions

L'alcalde Pau Ricomà acompanyat dels guanyadors
i responsables de les pirotècnies participants.
Foto: Héctor de la Salud

Pirotecnia Esteban Martín (Granada)

 • Dia de participació: 3 de juliol
 • Puntuació total: 1.104
 • Classificació: 4a


Pirotecnia Alpujarreña (Granada)

 • Dia de participació: 4 de juliol
 • Puntuació total: 1.513
 • Classificació: 2a


Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant (València)

 • Dia de participació: 5 de juliol
 • Puntuació total: 1.568
 • Classificació: 1a
 • Premi: Trofeu Venus Ciutat de Tarragona · Espectacles de focs Santa Tecla 2019, per import de 26.000 € · Castell de Focs de Granollers 2019, per import de 21.780 €


Pirotècnia Aquarêve Artificie (França)

 • Dia de participació: 6 de juliol
 • Puntuació total: 1.231
 • Classificació: 3a

 

Segells de reconeixement d’administració oberta