Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2019 L'alcalde Pau Ricomà assisteix al lliurament de premis de la Biennal d'Art 2019

L'alcalde Pau Ricomà assisteix al lliurament de premis de la Biennal d'Art 2019

L'alcalde Pau Ricomà assisteix al lliurament de premis de la Biennal d'Art 2019

Llorenç Ugas Dubreuil guanya el 39è Premi Julio Antonio d'escultura, mentre que el Premi Josep Tapiró de pintura ha estat declarat desert
L'alcalde Pau Ricomà assisteix al lliurament de premis de la Biennal d'Art 2019 A l'esquerra, Llorenç Ugas Dubreuil, i l'alcalde, Pau Ricomà
12/07/2019

L’alcalde de Tarragona i diputat de la Diputació de Tarragona, Pau Ricomà, ha assistit aquest dijous al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT) al lliurament dels premis Julio Antonio d’escultura i Tapiró de pintura, en el marc de la Biennal d’Art 2019. Llorenç Ugas Dubreuil és l’escultor guanyador del 39è Premi Julio Antonio amb la seva obra Structure nº 1_ Espui + landscape views II. La instal·lació escultòrica Inventario, de Ro Caminal, també ha rebut un accèssit en aquesta categoria. Pel que fa al 41è Premi Josep Tapiró de pintura, el jurat l'ha declarat desert. Enguany se celebra el 75è aniversari de la creació d’aquests guardons, convocats per l’ens supramunicipal.

El veredicte del concurs s’ha fet públic en un acte presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i que, a més de Ricomà, també ha comptat amb la participació de la diputada de la Diputació Sílvia Puerto i de la directora en funcions del MAMT, Marisa Suárez, entre altres autoritats. En acabar el lliurament de premis, s’ha inaugurat l’exposició de la Biennal 2019, que es pot visitar fins a l'1 de setembre. Es tracta d’una mostra que recull una vintena d’obres seleccionades d’entre totes les que s’han presentat a la Biennal 2019. A l’edició d’enguany hi han participat cinquanta-tres obres (trenta-vuit pintures i quinze escultures), de procedència ben diversa. 

Els premis tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 € per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit en cada especialitat de 3.000 €.

 

Els premiats

39è Premi Julio Antonio d’escultura: Structure nº1_Espui + landscape views II, de Llorenç Ugas Dubreuil (Sabadell).

L’obra és una seqüència de blocs de formigó que integra, comprimeix i oculta una fotografia en el cos escultòric. Aquesta és una obra que condensa la reflexió de l’artista sobre la incapacitat de les persones de copsar el paisatge intervingut.

Accèssit d’escultura: Inventario, de Ro Caminal (Barcelona).
 
Es tracta d’una instal·lació escultòrica formada per runes d’edificacions i un rètol LED amb una frase, mitjançant la qual l’artista obre discussió sobre les formes de construcció d’identitats col·lectives i, per tant, també d’alteritats.

41è Premi Tapiró de pintura: desert.

Segells de reconeixement d’administració oberta