Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2020 Diumenge Tarragona rebrà Ses Majestats els Reis de l'Orient

Diumenge Tarragona rebrà Ses Majestats els Reis de l'Orient

Diumenge Tarragona rebrà Ses Majestats els Reis de l'Orient

Durant el recorregut es repartiran 2.500 quilos de caramels
Diumenge Tarragona rebrà Ses Majestats els Reis de l'Orient Arribada dels Reis de l'Orient a Tarragona l'any 2019. Foto: Laia Marín.
02/01/2020

Els Reis de l’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, arribaran per mar al barri del Serrallo el proper diumenge 5 de gener de 2020, a les 18.15 h per repartir regals als nens i nenes de Tarragona. De les 19 a les 20.30 h, la Cavalcada recorrerà els carrers de la ciutat, des del carrer Reial fins a la plaça de la Font, davant de l’Ajuntament, on l’alcalde, Pau Ricomà, lliurarà les claus de la ciutat a Ses Majestats.

La Cavalcada de Reis de Tarragona està formada per disset carrosses i compta amb la participació de 280 persones, a les quals cal afegir 200 persones més entre voluntaris, Brigada Municipal, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Neteja i seguretat, entre d’altres.

Durant el recorregut de la cavalcada es repartiran 2.500 quilos de caramels sense gluten, aptes per a persones celíaques.

Horaris i recorregut:

  • 18.15 h. Arribada per via marítima al moll del Serrallo dels Reis de l’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar amb la benvinguda de les 21 salves pirotècniques i les sirenes dels vaixells i barques del Port. Els Reis Mags seran rebuts pels representants institucionals i es traslladaran al balcó del Teatre del Pòsit de Pescadors, on saludaran a la ciutadania. Seguidament pronunciaran parlaments de benvinguda el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, la primera Tinenta d’Alcalde, Carla Aguilar-Cunill i Ses Majestats.
  • 18.40 h. Llançament del Castell de Focs.
  • 19 h. Inici de la Cavalcada des del carrer Reial, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i desfilaran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.
    • Itinerari de la Cavalcada: carrer Reial, plaça dels Carros, carrer d’Apodaca, Mitja Lluna, carrer de la Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.
  • 20.30 h. Arribada a la plaça de la Font i entrada del seguici dels Reis de l’Orient a peu mentre es podrà veure una projecció de mapping a la façana de l’Ajuntament. Amb l’entrada de ses Majestats a plaça, sonaran els tocs dels clarins i timbales. Seguidament, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, els hi lliurarà les claus de la ciutat i farà els parlaments oportuns. Finalment, Ses Majestats pronunciaran unes paraules dirigint-se a tots els nens i nenes de la ciutat. L’acte clourà amb una nova projecció d’imatges a la façana de l’Ajuntament, acompanyament musical i una pluja de confeti i caramels.
  • Durant tota la nit i matinada, els Reis i els seus patges repartiran els regals per tota la ciutat.

Dissabte dia 6, a partir de les 9h del matí, els Reis visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.

Segells de reconeixement d'administració oberta