Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2020 El Patronat de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement comença a funcionar

El Patronat de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement comença a funcionar

El Patronat de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement comença a funcionar

L'entitat, liderada per Laura Picó, estarà ara orientada en la necessitat de revertir la situació dels equipaments culturals de la ciutat
El Patronat de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement comença a funcionar El Banc d'Espanya, un dels equipaments prioritaris. Foto: Tarragona Film Office.
27/11/2020

Aquesta tarda s’ha celebrat la reunió del Patronat de la Fundació Smart Mediterranean City, actualment en procés de canvi de denominació a Fundació Tarragona Cultura i Coneixement (FTCC). Aquesta entitat aixoplugarà diferents projectes, tots ells relacionats amb la divulgació cultural. Així mateix, els eixos mediambientals, smart, socials i de divulgació científica i cultural seran claus en aquest canvi de rumb que tindrà l’entitat. 

Durant la reunió del Patronat també s’ha donat a conèixer el resultat del procés de selecció per a la gerència del FTCC. Un concurs en què van participar diversos aspirants que havien de presentar al procés selectiu un projecte per reorientar la Fundació. El projecte guanyador ha estat el de Laura Picó, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i membre de l’equip de recerca  de l’European Commissiona-Directorate-General Justice. Picó també ha treballat en diferents temes mediambientals, com el projecte europeu Project Ejolt de Detecció de Vulneracions ambientals. Així mateix, va centrar el projecte de fi de Màster en Dret Ambiental en la planificació hidrològica i el seu impacte, especialment al Delta de l’Ebre amb especial èmfasi en la reducció del cabal ecològic. També ha treballat en temes de democràcia participativa i la vinculació d’aigua-terra-població, així com Dret Administratiu sectorial, l’àmbit local, autonòmic i estatal.

El projecte guanyador -i que liderarà la lletrada Laura Picó- se centra en dos eixos: la nova governança i el nou finançament en l’àmbit de la cultura i la divulgació del coneixement. Es tracta d’interpel·lar a empreses, ens públics i privats, institucions i persones que mai s’han sentit integrades dins d’un projecte estratègic de ciutat en aquest àmbit.

La nova gerència també proposa noves línies d’actuació que han de revertir els dèficits i les necessitats en l’àmbit científic i cultural. En aquest sentit, planteja treballar per contribuir a canviar la situació dels equipaments de ciutat i que són estratègics per Tarragona, però que actualment resten tancats, amb ànim de coadjuvar, retornant a la societat referències iconogràfiques arquitectòniques, en la recuperació de la identitat col·lectiva. També planteja acabar amb els dèficits en la divulgació del coneixement tècnic i científic. I planteja la creació d’espais de trobada cultural, espais que serveixen de nexe per la situació de dispersió social de la ciutat. Tot això, integrats en els conceptes d’integració, sostenibilitat, pro activitat i la inclusió...

En definitiva, treballar com un nou operador que ajudi tant a l’Ajuntament, titular dels equipaments, com a la resta d’operadors (tant econòmics com socials, etc.) a desencallar la situació actual i tornar a la ciutadania allò que és seu. “Aquest canvi d’orientació de la Fundació potenciarà la participació en projectes de transformació energètica i servirà de plataforma per trobar partners en temes tan importants com la hidrogenització.

La FTCC també liderarà programes, projectes i accions per tal d’aconseguir una ciutat més vertebradora, inclusiva, social, proactiva, sostenible, participativa i projectada al món, així com divulgadora de cultura i coneixement”, remarca l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació, Pau Ricomà.

Segells de reconeixement d'administració oberta