Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2020 La Comissió Consultiva de Carnaval acorda, de manera unànime, anul·lar els actes protagonizats per les comparses per a l'edició de 2021

La Comissió Consultiva de Carnaval acorda, de manera unànime, anul·lar els actes protagonizats per les comparses per a l'edició de 2021

La Comissió Consultiva de Carnaval acorda, de manera unànime, anul·lar els actes protagonizats per les comparses per a l'edició de 2021

Es crearà una subcomissió per crear activitats alternatives adaptades a les mesures sanitàries vigents
La Comissió Consultiva de Carnaval acorda, de manera unànime, anul·lar els actes protagonizats per les comparses per a l'edició de 2021 Un moment de l'edició 2020 de l'entrada del Rei Carnestoles, la Concubina i els Sèquits. Foto: Laia Díaz.
07/10/2020

Aquesta dimecres s’ha reunit la Comissió Consultiva de Carnaval, presidida pel conseller de cultura i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb l’assistència de diferents representants d’entitats que col·laboren amb el Carnaval, un representant dels grups de foc i un altre de la seqüència ritual i sis representants de les principals comparses; i s’ha debatut sobre l’estat actual de la pandèmia de COVID-19 i el plantejament del Carnaval de l’any vinent, que s’hauria de celebrar la segona setmana de febrer de 2021.  

Així doncs, l'Ajuntament vol comunicar el següent: 

  • “Durant la reunió celebrada avui, s’ha acordat de manera unànime, no dur a terme el Carnaval amb el format habitual que coneixem, ja que es tracta d’actes de lliure assistència, de caràcter massiu i a l’aire lliure. Aquestes característiques dificulten el control i la seguretat dels assistents i participants. Per tant, s’anul·len els actes protagonitzats per les comparses, el sèquit del rei Carnestoltes i la concubina.
  • D’altra banda, els representants de les comparses han al·legat motius logístics pel que fa a l’elaboració de les disfresses, retards en l’enviament de material, impossibilitat d’assajar conjuntament en espais oberts i amb totes les mesures de seguretat, entre d’altres.
  • També s’ha acordat crear una subcomissió formada per tècnics municipals i representants de les entitats que fan possible el carnaval per crear activitats alternatives que s’adaptin a les restriccions sanitàries actuals per tal que el Carnaval sigui present a la ciutat.”

 

Segells de reconeixement d’administració oberta