Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona es compromet amb les colles castelleres a mantenir l'activitat en la mesura del possible

L'Ajuntament de Tarragona es compromet amb les colles castelleres a mantenir l'activitat en la mesura del possible

L'Ajuntament de Tarragona es compromet amb les colles castelleres a mantenir l'activitat en la mesura del possible

El Consell Municipal de Castells s'ha reunit per abordar l'afectació de la pandèmia a la temporada castellera
L'Ajuntament de Tarragona es compromet amb les colles castelleres a mantenir l'activitat en la mesura del possible Foto: Laia Díaz - Tarragona Cultura
28/04/2020

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest dimarts una nova sessió del Consell Municipal de Castells de Tarragona. Durant la reunió, a la qual han assistit els membres de les diferents colles castelleres de la ciutat, així com representants dels grups municipals, tècnics de l'Ajuntament i assessors externs, s'han tractat diversos temes relacionats amb l'estat d'alarma actual amb motiu de la Covid-19 i s'ha debatut sobre l'evolució de la pandèmia. En aquest sentit l'alcalde els ha volgut mostrar “el compromís absolut de l'Ajuntament de Tarragona per mantenir l'activitat castellera en la mesura del possible” i ha explicat que “seguim treballant amb tots els escenaris oberts, pendents de les condicions que marcaran les autoritats sanitàries i competents en els plans de desconfinament i que tindran un efecte evident en la temporada castellera”.

En el marc del consell l'alcalde Pau Ricomà ha explicat també “la voluntat de l'Ajuntament de replantejar les aportacions a les colles castelleres per poder garantir que es cobreixen les despeses corrents” i que “dilluns vinent ens reunirem per definir quina serà l'aportació mentre no comenci la temporada”. En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat que “quan puguin començar els assajos es valorarà com queda el calendari casteller i ens tornarem a reunir per definir el plantejament econòmic de les diades castelleres que es puguin celebrar”. L'alcalde ha avançat també que “el càlcul de les aportacions de l'Ajuntament a les colles amb vista a l'any vinent el farem basant-nos en les actuacions castelleres del 2019, per garantir que els indicadors que es tindran en compte corresponen a una temporada celebrada en condicions normals”.

Pel que fa al Concurs de Castells, previst per a aquest octubre, l'alcalde ha apuntat que “la represa dels assajos i el calendari casteller determinaran qualsevol decisió referent al Concurs” i ha reiterat que “les decisions s'aniran prenent de la mà de les colles castelleres i en funció de l'evolució de la pandèmia”.

Segells de reconeixement d'administració oberta