Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2020 Ricomà: "Treballem amb el desig que la cultura torni als carrers i a la nostra ciutat el més aviat possible"

Ricomà: "Treballem amb el desig que la cultura torni als carrers i a la nostra ciutat el més aviat possible"

Ricomà: "Treballem amb el desig que la cultura torni als carrers i a la nostra ciutat el més aviat possible"

Queda suspesa la Temporada de Teatres, la Professó de Corpus, Sant Joan i el Concurs de Focs Artificials
Ricomà: "Treballem amb el desig que la cultura torni als carrers i a la nostra ciutat el més aviat possible" Espectacle de la Pirotecnia Mediterráneo al Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2019. Foto Laia Díaz.
28/04/2020

Donada la situació d’emergència sanitària global, que preveu de moment l’estat d’alarma fins al proper 11 de maig i un desconfinament progressiu de la població, l’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, vol comunicar les següents decisions preses conjuntament amb l’equip de la Conselleria de Cultura i Festes, avançant ja d’entrada que “les decisions es van prenent en funció de l’evolució de la pandèmia i la viabilitat dels esdeveniments festius i culturals més propers” i així mateix “en cap cas la voluntat d’aquest alcalde i del govern és anul·lar res, sinó treballar amb el got mig ple, amb el desig que la cultura torni als carrers i a la nostra ciutat el més aviat possible”.

D’una banda informar de la cancel·lació de la temporada d’espectacles als Teatres de Tarragona, fins al 30 de juny. Tant la Temporada Estable com la de Km 0, i també els concerts de música simfònica. Gairebé la majoria d’espectacles afectats, de mutu acord amb les companyies, es reprogramaran a partir del 15 d’octubre i ara per ara, ja s’està gestionant el retorn de la venda d’entrades.

Així mateix també s’informa que les següents activitats festives queden suspeses, ja que per la seva relació ritual amb el calendari festiu, no es poden traslladar en un altre moment de l’any i es tornaran a celebrar en les mateixes dates, però del proper any 2021, són:

  • Professó del Corpus, prevista el diumenge 14 de juny.
  • Vigília, revetlla i diada de Sant Joan dels dies 23 i 24 de juny.
  • XXXè Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona previst els dies 1, 2, 3 i 4 de juliol.

Ricomà finalment també vol destacar que “a partir d’aquesta data, tots els escenaris segueixen oberts i no podem avançar res més, perquè en definitiva tampoc no ho sabem i no depèn exclusivament de nosaltres, de la nostra decisió ni voluntat”.  En aquest sentit “ens referim a les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla i al Concurs de Castells”. Per a aquests esdeveniments “seguim contemplant tots els escenaris i per tant treballant-hi”.

Avui mateix es reunirà el Consell Municipal de Castells que presideix l’alcalde i que preveu, tractar, entre d’altres temes, aquest escenari obert de cara al Concurs.

Segells de reconeixement d'administració oberta