Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2020 Un total de 46 films participaran al V Festival Psicurt de curtmetratges sobre salut mental

Un total de 46 films participaran al V Festival Psicurt de curtmetratges sobre salut mental

Un total de 46 films participaran al V Festival Psicurt de curtmetratges sobre salut mental

El certamen, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, compta amb seccions amb la participació d'estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius
Un total de 46 films participaran al V Festival Psicurt de curtmetratges sobre salut mental L'alcalde de Tarrgona, Pau Ricomà, al centre. A l'esquerra, el director cinematogràfic del Psicurt, Josep Varo, i a la dreta, el coordinador, Jaume Descarrega. Foto: Neus Rovira.
28/09/2020

El 8 d’octubre arrancarà el V Psicurt - Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona. Un certamen que tancarà portes l’11 d’octubre i que comptarà amb la projecció de 46 obres en la secció oficial: 32 de ficció, vuit documentals i sis elaborades per escoles. Cal destacar la secció de l’Educurt Express i l’Educurt, en la qual hi participen estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius. En total, s'havien inscrit 304 curts. 

Per primera vegada, a més de Tarragona, les projeccions es duran a terme també a Reus de forma presencial, i a través de Tac 12.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat els beneficis que la cultura aporta a nivell mental. “La cultura és segura i és més necessària que mai en un moment d’emergència sanitària com l’actual. El Psicurt ens situa a Tarragona, i enguany també a Reus, com un eix cultural important”, ha afegit.

Per la seva part, el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega, ha apuntat que “la salut mental té molt a veure amb les emocions i per això és tan important aquest festival, per les temàtiques que tracta i per la qualitat de les obres que s’hi presenten”. Finalment, el director cinematogràfic del festival, Josep Varo, i el coordinador, Jaume Descarrega, han reivindicat la necessitat d'un festival com aquest, que té per objectiu "apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema”.

Què és el Psicurt?

El Festival Psicurt està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Tarragona i té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. Un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta la ciutat de Tarragona com a referent cultural arreu.

Per a més informació podeu consultar el web del festival.

Segells de reconeixement d'administració oberta