Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 Arriben les I Jornades de Cultura Menstrual de Tarragona

Arriben les I Jornades de Cultura Menstrual de Tarragona

Arriben les I Jornades de Cultura Menstrual de Tarragona

L’objectiu d’aquestes jornades és visibilitzar i trencar els tabús que giren entorn del cicle menstrual
 Arriben les I Jornades de Cultura Menstrual de Tarragona Imatge: Cartell la Magenta I Jornades de Cultura Menstrual
25/05/2021

Tarragona acull aquest cap de setmana La Magenta, les primeres Jornades de Cultura Menstrual de la ciutat, de la mà de la Cooperativa tarragonina Combinats. L’objectiu d’aquestes jornades és visibilitzar i trencar els tabús que giren entorn del cicle menstrual per posar-lo en el centre del debat públic. 

El projecte és un dels subvencionats per l’Ajuntament de Tarragona en el marc dels ajuts extraordinaris culturals per la COVID-19 i pretén fer xarxa entre professionals i projectes de la zona que treballin en el marc de la Cultura Menstrual.  

La Magenta tindrà lloc aquest divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30 de maig a la Cooperativa Obrera, coincidint amb el Dia Internacional de la Higiene Menstrual. Seran tres dies de xerrades, tallers i taules rodones que abordaran el cicle menstrual des de diferents àmbits com l’alimentació, l’art, la dansa o la pedagogia. El 90% dels actes són gratuïts i destaquen, entre d’altres, l’acte inaugural amb La Caravana Roja, projecte consolidat a nivell estatal, o el taller familiar de contacontes de la mà de Cuentropia, dirigirit a nenes i nens. La Magenta comptarà també amb una exposició d’art a càrrec del Projecte Atalanta, que treballa per la divulgació de la cultura menstrual a través de l’art, i una mostra de productes menstruals sostenibles. 

Amb la intenció de convertir-se en una cita anual a la ciutat de Tarragona, les jornades estan obertes a totes les persones que vulguin aprofundir sobre el cicle menstrual i volen propiciar espais de reflexió, reivindicació i aprenentatge al voltant de la Cultura Menstrual per tal d’allunyar-se dels estereotips de rebuig i avançar cap a una societat que pugui parlar de la menstruació obertament i la integri en l’àmbit educatiu, cultural i també laboral. 

 

Les inscripcions ja estan disponibles a www.taquilla.coop.

 Més informació a TGN BLOG 

Segells de reconeixement d’administració oberta