Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 Convocada la cinquena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de temàtica castellera

Convocada la cinquena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de temàtica castellera

Convocada la cinquena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de temàtica castellera

L'Ajuntament dona suport un any més a la iniciativa del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells
Convocada la cinquena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de temàtica castellera Actuació dels Capgrossos de Mataró a la darrera edició del Concurs de Castells. Foto: David Oliete.
05/03/2021

L'Ajuntament de Tarragona i la Biennal de Castells donen suport un any més al Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) a la convocatòria de la cinquena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o de fi de postgrau de temàtica castellera. La finalitat d’aquesta convocatòria és distingir i premiar l’autor que presenti el millor treball de fi de grau (TFG) o de fi de postgrau (TFP), per la seva contribució a la generació de coneixement del fet casteller.  

Hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat de la Xarxa Vives d’Universitats durant el període acadèmic 2020-2021, la qualificació del qual hagi estat com a mínim d’aprovat. El termini de presentació de treballs s’acabarà el 18 d’octubre del 2021.  

Es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1.000 € i 500 €, respectivament, i la publicació del treball en paper i/o format electrònic. 

Palmarès 

La primera edició del premi (2017) va ser guanyada per Pau Roig Arnaus (Universitat de Girona), amb un treball sobre la turistificació del fet casteller. L’accèssit va ser per a Belén Moreno Maurano (Universitat Rovira i Virgili), amb un estudi, des de l’àmbit del dret, sobre els drets d’imatge dels castellers. La segona edició (2018) la va guanyar Lurdes Quintero Gallego (Fundació URV) amb el treball Mediació castellera, mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil, de Mariona Arnau Garcia (Universitat Pompeu Fabra), i Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social, de Marta Garcia Yuste (Universitat de Barcelona). Gina Armengol (Universitat Autònoma de Barcelona) va resultar la guanyadora de la tercera edició (2019) amb el treball Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller, mentre que Núria Lopera (Universitat Pompeu Fabra) va obtenir l’accèssit amb Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès. Finalment, Sandra Segarra González (Universitat Pompeu Fabra) s’adjudicà la quarta edició (2020) amb el treball L’impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries, mentre que l’accèssit va ser per a Laura Ruiz Floría (Universitat Autònoma de Barcelona), pel treball Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte. 

Consultar les bases del premi en aquest enllaç a la pàgina web del CEPAC.

Segells de reconeixement d’administració oberta