Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 El metge Jordi Sentís llegeix el pregó de Setmana Santa

El metge Jordi Sentís llegeix el pregó de Setmana Santa

El metge Jordi Sentís llegeix el pregó de Setmana Santa

L'alcalde Ricomà presideix el pregó en un acte realitzat a la capçalera del Circ que s’ha pogut seguir en ‘streaming’
El metge Jordi Sentís llegeix el pregó de Setmana Santa Pregó de Setmana Santa 2021. Foto: Manel R. Granell.
28/03/2021

Aquest diumenge 28 de març a les 13 h, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit el tradicional pregó de la Setmana Santa de Tarragona, que enguany ha anat a càrrec de Jordi Sentís, metge i apassionat de les tradicions tarragonines, molt vinculat a la Setmana Santa. L’acte ha tingut lloc a la capçalera del Circ romà de Tarragona i s’ha pogut seguir en streaming per Zoom, mentre que posteriorment es podrà visionar per TAC12. A causa de la pandèmia, l’acte s’ha realitzat amb aforament restringit i per assistir-hi calia invitació prèvia per part l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. 

L’alcalde Pau Ricomà ha obert l’acte recordant les víctimes de la pandèmia i tota la gent que n’està patint les conseqüències i destacant, en un espai romà, la particularitat de la Setmana Santa tarragonina per tenir lloc en “escenaris de l’època en què van succeir els fets que commemora la festivitat”. Seguidament, el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Francesc Seritjol, ha presentat el pregoner com un “tarragoní orgullós de ser-ho” i ha vogut destacar l’adaptació d’una Setmana Santa que s’ha hagut de reinventar per continuar endavant.

En el seu pregó, Jordi Sentís no ha volgut oblidar la situació difícil que s’està vivint i ha destacat la fusió de la tradició i la fe amb la cultura popular que representa a Tarragona la Setmana Santa: “Les tarragonines i els tarragonins ens podem posar igual una Vesta o un vestit d’Armat que tocar la gralla per Santa Tecla, portar un element del bestiari o lluir una camisa d’una de les colles castelleres de la ciutat”.

Finalment, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte fent menció especial al pregó de l’any passat, a càrrec el director del Museu Bíblic Tarragonense, Andreu Muñoz, que ha estat present en un acte que no es va poder realitzar presencialment el 2020.

En acabar el pregó, la comitiva s’ha traslladat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on el pregoner de la Setmana Santa 2021 ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa. En el mateix acte, el pregoner del 2020, Andreu Muñoz, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament, ja que l’any passat no ho va poder fer a causa del confinament total decretat a l’inici de la pandèmia.

Segells de reconeixement d’administració oberta