Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 El projecte "De Tarragona, fem bandera" mostra a l'espai públic l'apoderament ciutadà a través de 12 obres d'art visual

El projecte "De Tarragona, fem bandera" mostra a l'espai públic l'apoderament ciutadà a través de 12 obres d'art visual

El projecte "De Tarragona, fem bandera" mostra a l'espai públic l'apoderament ciutadà a través de 12 obres d'art visual

La iniciativa ha estat subvencionada per l’Ajuntament de Tarragona, en el marc dels ajuts extraordinaris culturals per la COVID-19
El projecte "De Tarragona, fem bandera" mostra a l'espai públic l'apoderament ciutadà a través de 12 obres d'art visual Fotografia: imatge de la presentació "De Tarragona, fem Bandera"
11/05/2021

La plaça de la Font ha acollit aquest matí el tret de sortida del projecte “De Tarragona, fem bandera”, una iniciativa de l’empresa tarragonina Combinants que ha estat subvencionada per l’Ajuntament, en el marc dels ajuts extraordinaris culturals per la COVID-19.   

La presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, qui acompanyat d’alguns dels artistes participants, han visitat la instal·lació ubicada davant l’Ajuntament. 

De Tarragona, fem bandera” és un projecte d’arts visuals en què 12 artistes locals han creat 12 obres d’art úniques per portar a l’espai públic missatges d’apoderament ciutadà. Les obres volen mostrar de quina manera la ciutat de Tarragona pot treure pit, fa bandera en la lluita que està mantenint des de fa més d’un any contra la Covid-19 i els seus efectes sobre la població. L'alcalde Ricomà ha destacat "el gran paper que han tingut els artistes del territori autors de les banderes fent arribar aquests missatges de resiliència, d'empoderament i de suport mutu a través de l'art". 

La consideració de la bandera com a suport situa les obres d’art entre la frontera del simbolisme i la narració. Destaquen els diferents llenguatges visuals emprats pels artistes participants, que van des de la il·lustració, la pintura, el disseny gràfic i, fins i tot, la costura.  

Els i les artistes que hi participen del projecte destaquen pel seu trajecte artístic i la seva vinculació amb la ciutat. Les persones son Anduluplandu, Arnau Casanoves, Chema Peral, Clara Modurell, Dario Cabacho, Gabriela Basin, Inés Borrás, Mar Sendra, Marc Volpini, Marta Roigé, Núria Rubio i Roger Semat.   

Durant les properes setmanes, les banderes s’ubicaran en diferents espais de diferents barris de la ciutat per fer arribar aquests missatges a tots els ciutadans. El primer lloc on estaran exposades serà a l’Antiga Audiència, on es podran visitar des d’avui fins dimecres vinent dia 19 de maig. Tot seguit, les banderes es traslladaran durant 15 dies al Mercat de Torreforta, per posteriorment traslladar-se al Mercat Central així com als mercadets ambulants.   

 

Segells de reconeixement d'administració oberta