Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 El Punt Lila i Arc Iris, present a les festes de Sant Magí

El Punt Lila i Arc Iris, present a les festes de Sant Magí

El Punt Lila i Arc Iris, present a les festes de Sant Magí

L'Ajuntament de Tarragona publica un 'Manifest del protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals i LGTBIQFòbiques a Tarragona'
El Punt Lila i Arc Iris, present a les festes de Sant Magí Fotografia: Manel R. Granell - Ajuntament de Tarragona
16/08/2021

El Punt Lila i Arc Iris estarà actiu durant aquestes festes de Sant Magí per tal de d'informar, assessorar i acompanyar sobre les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques als principals espais d'activitat.

El Punt Lila i Arc Iris està emmarcat dins del Protocol municipal d’actuació davant violències sexuals i LGBTIQfòbiques a TarragonaL’objectiu d’aquest protocol és reduir les violències sexuals als espais d’oci festiu a Tarragona i promoure espais lliures de sexisme. Dins del Protocol, es considera el Punt Lila i Arc Iris com un dispositiu de suport en festes i serveix de punt principal de coordinació i centralització de les intervencions. És un espai on, a banda d'informar i assessorar, es treballa la detecció de casos i situacions, s'ofereix una primera atenció per a les persones que han patit aquests tipus d'agressions, així com una posterior recuperació i derivació a altres serveis públics o entitats del territori.

Durant aquests dies de Sant Magí, el Punt Lila i Arc Iris estarà present als següents actes:

  • Dia 16: Concert de Sopa de Cabra, al Camp de Mart.
  • Dia 17: Tarda de músiques d’autor, al parc Saavedra i al concert de Miki Núñez, al Camp de Mart.
  • Dia 18: Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, al Camp de Mart.

Tanmateix, l'Ajuntament de Tarragona ha publicat un manifest sobre el protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals i LGTBIQFòbiques a la ciutat durant les festes. Davant la voluntat de combatre qualsevol forma de violència durant les festes populars i davant la necessitat d'articular una estratègia d'actuació comunitària, l'Ajuntament manifesta al document un seguit de punts per fomentar el respecte, la llibertat i la seguretat de totes les persones i entitats que en formen part.

El Quiosquet, un altre espai de prevenció i oci

El Quiosquet, l'espai de dinamització, prevenció i oci per la ciutadania ubicat a la Rambla Nova, és un projecte impulsat i liderat per la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+, i funciona com a recurs d'intervenció transversal que es programa al llarg de l'any, amb activitats i accions d'informació i sensibilització comunitària.

Des de la seva inauguració el passat 20 de juliol, s’han apropat al Quiosquet més d’un centenar de persones. Des d'aquest es facilita informació de les activitats de l’àrea de ciutadania i es fa difusió de les campanyes que es desenvolupen. Així mateix, les entitats de la ciutat poden sol·licitar la utilització d'aquest espai, prèvia sol·licitud i acord amb els criteris d'utilització de l'espai, que és supervisat pels equips responsables de la gestió del espai.

L’horari del Quiosquet és de 17 a 21 h, els dijous, divendres i dissabte.

Accedeix al manifest

Segells de reconeixement d'administració oberta