Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 Informació de servei per al públic assistent a les tandes de lluïment del Seguici Petit

Informació de servei per al públic assistent a les tandes de lluïment del Seguici Petit

Informació de servei per al públic assistent a les tandes de lluïment del Seguici Petit

L'Ajuntament posa a disposició del públic wc químics i dispensador d'aigua i manté els protocols de prevenció per gaudir de l'acte amb seguretat.
Informació de servei per al públic assistent a les tandes de lluïment del Seguici Petit Foto: Isaías Mena
19/09/2021

Amb motiu de les tandes de lluïment del Seguici Petit, i davant la possibilitat del tancament dels bars a la plaça de la Font, la conselleria de Cultura de l'Ajuntament ha desplegat els serveis necessaris perquè el públic assistent pugui gaudir dels actes amb totes les mesures de seguretat.

INFORMACIÓ PER AL PÚBLIC GENERAL: 

 • L'accés del públic es farà pel carrer Portalet. L’horari d’accés està indicat al ticket de l’entrada (1h, 40 minuts o 20 minuts abans). És important arribar a l’hora indicada.
 • La sortida es farà esglaonada pel carrer Cós del Bou.
 • Els veïns i veïnes de la plaça de la Font poden accedir per la Bocacalle.
 • La durada aproximada de cada passada del Seguici serà de dues hores.
 • Davant possibilitat del tancament dels bars, l’Ajuntament ha posat a disposició del públic serveis de wc químics i un dispensador d’aigua, facilitat per Ematsa.
 • Recordar que cal seguir en tot moment les instruccions de l’organització.

Així mateix, la consellera de Cultura, Inés Solé, ha emès el següent COMUNICAT:

 • Amb motiu de les tandes de lluïment del Seguici Petit, avui la plaça de la Font s’omplirà de nens i nenes, els autèntics protagonistes de la Festa, qui gaudiran del resultat d’un treball fet amb molta cura i molt d’esforç durant tot aquest temps, gràcies a les entitats de la ciutat.
 • El Seguici Petit és una de les joies de la nostra festa major i després de dos anys podrem tornar a veure per primera vegada el Seguici Popular en la seva seqüència ritual, un conjunt que és Festa Patrimonial d'Interès Nacional i que ens omple d’orgull i emoció poder tornar a gaudir.
 • Malauradament, però, davant el possible tancament dels bars de la plaça de la Font i de l’aparent desistiment de proposta d’oferir el seu servei a les més de 800 persones i 150 taules per cada passi; des de l’Ajuntament de Tarragona volem manifestar el nostre desacord.
 • La solució de compartir una taula amb la família o grup bombolla, com a espectadors del Seguici, va ser acordada, després d’incorporar les seves al·legacions i peticions, i que en definitiva és en favor del servei de bars i restaurants de la plaça, per tal de poder treballar amb la màxima seguretat i comoditat possible.
 • Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Tarragona ha creat una sèrie d’ajudes per a aquest sector, un dels més afectats per la crisi de la covid-19; com són eximir-los de la taxa d’ocupació de terrasses, des del 2020 i fins a dia d’avui; donar-los l’opció d’ampliar terrassa o crear-ne de noves; darrerament s’ha obert també una nova línia de subvencions. És una mesura prèvia a considerar per englobar tot el que està passant ara.
 • La plaça de la Font és un dels espais públics més emblemàtics de la Festa, un espai que permet complir amb la normativa del Procicat; com la distància entre espectadors; el control d’accés; un espai per a la seguretat i les emergències... etcètera. En definitiva, un dispositiu que ofereix la millor fórmula per garantir la seguretat de tothom.
 • Els dies d'afectacions són només tres dels deu que duren la festa: 19, 22 i 23. La solidaritat comunitària, el benestar de la ciutadania i el fet que les festes són dels i les ciutadanes ha de prevaldre davant qualsevol altre concepte durant aquests dies.
Segells de reconeixement d'administració oberta