Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Josep Anton Codina

L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Josep Anton Codina

L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Josep Anton Codina

Havia dirigit els Festivals d'Estiu de Tarragona i l'Escola Municipal d'Art Dramàtic Josep Yxart
13/03/2021

L’Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Josep Anton Codina. Enguany fa 50 anys que aquest home de teatre de Barcelona va arribar a Tarragona per dirigir els Festivals d’Estiu de Tarragona, al Camp de Mart. Va ser un dels fundadors i director de l’Escola Municipal d’Art Dramàtic Josep Yxart i molts actors tarragonins van rebre la seva influència. A més d’encarregar-se de les programacions escèniques municipals, va dirigir nombrosos espectacles com La comèdia de Santa Bàrbara, de Vicent Garcia (1982) i l’òpera Dido i Ennees, de Purcell (1983). 

Joan Anton Codina tenia un important currículum com a director teatral. De fet, en l’àmbit de la dramatúrgia va impartir cursos de teatre a l’Escola Pax. Codina també va ser gestor teatral i pedagog de l’art escènica.  

Com a director d’escena, havia estat molt actiu durant els anys 60 a Barcelona, Madrid, Roma o Gènova, amb muntatges que anaven d’Espriu, Salvat, Capmany, Vidal Alcover, Unamuno i, fins i tot, Shakespeare. Joan Anton Codina també va ser el primer a portar el Living Theatre o Vittorio Gassman a Catalunya.  

El 2018, la Generalitat de Catalunya li va reconèixer la feina feta atorgant-li el Premi Nacional de Cultura.  

Segells de reconeixement d’administració oberta