Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat

L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat

L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat

A la reunió també es va acordar mantenir per enguany la mateixa aportació econòmica que el 2020
L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat Façana del Palau Municipal durant la jornada de la Mercè de 2020. Foto: Manel R. Granell.
04/03/2021

L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat. La decisió es va prendre aquest dimecres en una nova reunió del Consell Municipal de Castells, presidida per l’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, amb l’assistència de dos integrants de cadascuna de les quatre colles de la ciutat i representants dels grups municipals.

A la trobada, que va ser molt reeixida, es va acordar, entre d’altres, la creació d’una comissió tècnica per tal de començar a preparar la tornada a l’activitat, i això s’haurà de fer, tal com apunta l’alcalde “amb especial coordinació amb la Cordinadora i per tal d’aplicar la normativa que vagi emanant del PROCICAT”, però també “adaptant la realitat a la peculiaritat castellera tarragonina i a les necessitats actuals que requereixin”.  

A la reunió també es va acordar mantenir per enguany la mateixa aportació econòmica que el 2020. Amb motiu de la pandèmia i l’aturada de l’activitat castellera, es va establir que cada colla percebés el 40% del cobrat l’any anterior, que correspon al resultat de les actuacions castelleres segons barem establert en les puntuacions del Concurs de Castells. “Així les colles van poder mantenir l’activitat social i les despeses generals, i enguany també ho podran fer”, segons apunta l’alcalde.  Així mateix, “el compromís de cara al retorn de l’activitat és que es pugui mantenir l’aportació municipal dels darrers anys;  tot i que està clar que la qualitat dels castells serà menor”.  

Finalment Ricomà destaca que “l’Ajuntament de Tarragona referma el seu compromís amb les colles castelleres per tal d’ajudar-les i que en el moment de la recuperació de l’activitat ho puguin fer amb les màximes garanties” i afirma que, “com a capital castellera, Tarragona està al costat de les seves colles i ja albira el Concurs de Castells de 2022 com a gran retrobada del món casteller”. 

Segells de reconeixement d’administració oberta