Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2021 Ricomà: "Reafirmem el compromís de Tarragona amb el fet casteller"

Ricomà: "Reafirmem el compromís de Tarragona amb el fet casteller"

Ricomà: "Reafirmem el compromís de Tarragona amb el fet casteller"

Aquest dimarts s’ha presentat el sisè volum de l’Enciclopèdia Castellera
Ricomà: "Reafirmem el compromís de Tarragona amb el fet casteller" D'esquerra a dreta, Lluïsa Gené, Inés Solé, Pau Ricomà i Xavier Brotons. Foto: Manel R. Granell.
27/01/2021

Aquest dimarts, a les 19 h, s’ha presentat a l’Antiga Audiència el sisè volum de l’Enciclopèdia Castellera. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat amb la presència de Joaquim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona; Xavier Brotons, director de l'Enciclopèdia; Maria Lluïsa Gené, col·laboradora del volum, i Inés Solé, vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L’alcalde ha volgut destacar la relació dels castells amb el món de l'art i també ha aprofitat l’ocasió per expressar el desig de tornar a viure els castells a les places un cop passi la pandèmia de la COVID-19.

Aquest sisè volum de l'enciclopèdia és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines: l'art (monuments castellers i obres pictòriques), fotografia (del 1839 al 2019), cinema (del segle XIX a l'actualitat), música (amb un estudi sobre el Toc de Castells, la peça més emblemàtica), literatura, llengua i política. Es preveu que aquest 2021 sortirà un nou volum d'aquesta obra.  

El volum també inclou un apartat sobre el Museu Casteller i "La biblioteca castellera", en què la bibliografia sobre castells es presenta classificada temàticament. Un epíleg que combina l'experiència de la colla inclusiva dels Castellers de la Il·lusió amb la consecució, a finals del 2019, de l'anhelat 3 de 9 sense folre a càrrec de les dues colles dels Xiquets de Valls clou aquest volum l'obra, que es complementa amb un detallat índex onomàstic i toponímic de tot el conjunt. 

 
Segells de reconeixement d'administració oberta