Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Convocada la sisena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de tema casteller

Convocada la sisena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de tema casteller

Convocada la sisena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de tema casteller

L'Ajuntament de Tarragona i la Biennal de Castells hi donen suport un any més
Convocada la sisena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i postgrau de tema casteller Un dels castellers enlairats al Concurs de Castells de 2018. Foto: David Oliete.
14/03/2022

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) convoca, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i La Biennal de Castells, la sisena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o de fi de postgrau de temàtica castellera. La finalitat d’aquesta convocatòria és distingir i premiar l’autor que presenti el millor treball de fi de grau (TFG) o de fi de postgrau (TFP), per la seva contribució a la generació de coneixement del fet casteller.  

A la convocatòria hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat durant el període acadèmic 2021-2022, la qualificació del qual hagi estat com a  mínim d’aprovat. El termini de presentació de treballs s’acabarà el 17 d’octubre d’aquest mateix any.  

Com en edicions anteriors, es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1.000 € i 500 €, respectivament, i la publicació del treball en paper i/o format electrònic. 

Palmarès 

  • La primera edició del premi (2017) va ser guanyada per Pau Roig Arnaus (Universitat de Girona), amb un treball sobre la turistificació del fet casteller. L’accèssit va ser per a Belén Moreno Maurano (Universitat Rovira i Virgili), amb un estudi, des de l’àmbit del dret, sobre els drets d’imatge dels castellers.
  • La segona edició (2018) la va guanyar Lurdes Quintero Gallego (Fundació URV) amb el treball Mediació castellera, mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil, de Mariona Arnau Garcia (Universitat Pompeu Fabra), i Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social, de Marta Garcia Yuste (Universitat de Barcelona).
  • Gina Armengol (Universitat Autònoma de Barcelona) va resultar la guanyadora de la tercera edició (2019) amb el treball Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller, mentre que Núria Lopera (Universitat Pompeu Fabra) va obtenir l’accèssit amb Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès.
  • Quant a la quarta edició (2020), Sandra Segarra González (Universitat Pompeu Fabra) se l’adjudicà amb el treball L’impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries, mentre que l’accèssit va ser per a Laura Ruiz Floría (Universitat Autònoma de Barcelona), pel treball Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte.
  • Finalment, el treball Castells i trastorns de la conducta alimentària, de Mar Solé Amenós (Universitat de Girona), va resultar vencedor de la cinquena edició del premi (2021), en què Marta Prat Carrió (Universitat Politècnica de Barcelona), va guanyar l’accèssit amb el treball Proposta metodològica d’un programa d’entrenament visual integrat per castellers.  

Per a més informació podeu consultar les bases del premi en aquest enllaç de la pàgina web del CEPAC

Segells de reconeixement d'administració oberta