Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 El Balcó del Mediterrani acull la barra de dansa clàssica i el manifest del Dia Internacional de la Dansa

El Balcó del Mediterrani acull la barra de dansa clàssica i el manifest del Dia Internacional de la Dansa

El Balcó del Mediterrani acull la barra de dansa clàssica i el manifest del Dia Internacional de la Dansa

Les sis escoles de l'Associació pel Foment de la Dansa han aplegat prop de 200 ballarines
29/04/2022

Prop de 200 ballarins i ballarines de diferents escoles de Tarragona s’han donat cita aquesta tarda al Balcó del Mediterrani per conmemorar, tot ballant, el Dia Internacional de la Dansa. Després de 2 anys d’absència a causa de la pandèmia de la Covid-19, s’ha pogut tornar a celebrar la gran i emblemàtica barra clàssica del Balcó acollint una mostra d'exercicis de dansa clàssica elaborats conjuntament per les sis escoles de l'Associació pel Foment de la Dansa. Primer els infants i després adults, han executat a l'uníson els mateixos moviments agafats a la barana del balcó simulant la barra de les seves respectives aules de dansa.  

Abans, el mateix escenari ha acollit la lectura del manifest institucional, a càrrec de la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé.  El manifest d’aquest 2022 el signen Toni Jodar i Beatriu Daniel, ballarins i creadors d’Explica Dansa, projecte especialitzat en la formació i creació de públics que ofereix claus per fer més accessible el coneixement dels llenguatges contemporanis. 

El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d'abril des de que es va establir el 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa a l'Institut Internacional del Teatre. La data commemora el naixement, l’any 1727, de Jean-Georges Noverre, ballarí i mestre, considerat el creador del ballet modern. L'objectiu de la celebració i del missatge és el d'unir totes les danses en aquest dia, per celebrar aquesta forma d'art i mostrar la seva universalitat. 

Els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa s’allargaran fins al proper 8 de maig. Tots els actes estan organitzats per l’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona. .Se'n pot consultar el detall a través de l'app TGN Agenda i a través del web  

Segells de reconeixement d'administració oberta