Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 El Festival d'Estiu i els nous cicles de Dansa a la Tabacalera i d'activitat en família escamparan la cultura per tots els racons de Tarragona

El Festival d'Estiu i els nous cicles de Dansa a la Tabacalera i d'activitat en família escamparan la cultura per tots els racons de Tarragona

El Festival d'Estiu i els nous cicles de Dansa a la Tabacalera i d'activitat en família escamparan la cultura per tots els racons de Tarragona

Inés Solé: “Tarragona viurà un estiu d’intensitat cultural sota la mirada transversal de l’Estiu Tarragona Cultura”
El Festival d'Estiu i els nous cicles de Dansa a la Tabacalera i d'activitat en família escamparan la cultura per tots els racons de Tarragona Foto: Tjerk van der Meulen.
10/05/2022

Tarragona bullirà d’activitat cultural aquest estiu. Per primer cop, i fruit d’un treball transversal, des l’Ajuntament s’ofereix tota la programació cultural de juny a octubre recollida sota un mateix paraigües, Estiu Tarragona Cultura, amb la finalitat d’aglutinar totes les propostes culturals organitzades pels diferents departaments de l’Ajuntament, adreçades a tots els públics.  

Amb aquesta iniciativa també es busca facilitar al màxim l’accés a tota la informació cultural de l’estiu en un únic espai web (www.tarragona.cat/estiutgncultura), a l’app TGN Agenda i a un únic programa de mà on els ciutadans podran consultar tots els actes culturals de la ciutat, independentment de la conselleria organitzadora, disciplina, espai on es desenvolupi o a quin públic vagi destinat.  

Tal com ha explicat aquest matí en roda de premsa la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, “Amb l’Estiu Tarragona Cultura viurem un estiu d’intensitat cultural per a tots els públics, amb una programació més oberta que mai, amb llenguatges universals i a l’abast de tothom”. Solé també ha detallat que “Estiu Tarragona Cultura és fruit d’aquest treball transversal i interdepartamental, no només dut a terme per les diferents àrees de l’Ajuntament sinó també realitzat conjuntament amb entitats culturals de la ciutat, associacions de veïns i altres entitats amb les quals hem teixit vincles i col·laboracions per ser incloses en aquesta programació cultural unificada que la ciutat demanava a crits”. 

Festival d’Estiu, cicle En Dansa i Cultura en família 

Així, sota el paraigua d’Estiu Tarragona Cultura, la Conselleria de Cultura presenta tres cicles per aquest estiu 2022. Per una banda, un Festival d’Estiu de Tarragona renovat i reforçat amb més oferta d’espectacles que mai; i a aquest se sumen dos cicles de nova creació que neixen amb vocació de continuïtat per a les properes temporades: el cicle de dansa contemporània “En dansa” i el cicle de “Cultura en família”. 

Un Festival d’Estiu amb nom de dona 

El Festival d’Estiu de Tarragona torna amb força per descobrir cada setmana formacions musicals i artístiques dirigides a diferents públics i edats durant els mesos de juliol i agost. L’escenari per excel·lència de la ciutat, el Teatre Auditori Camp de Mart, acollirà fins a 16 actuacions musicals, repassant grans clàssics de la música fins als grans noms d’autor de l’escena catalana actual. Segons ha explicat la consellera Solé, “enguany volem visualitzar creadores femenines del territori català que es troben al capdavant de les seves formacions artístiques”. Així, algunes caps de cartell del Festival d’Estiu d’aquest 2022 seran Maria Arnal, Meritxell Nedermann, Suu, Las Migas, Las Karamba i Tribade. Tampoc faltaran altres propostes artístiques més consolidades com Mayumana, Rafael Amargo amb la Joven Compañía Nacional de Flamenco, Islandia Nunca Quema i Mishima, així com altres cites destacades com el concert de la Banda Unió Musical de Tarragona juntament amb la Cobla Reus Jove, o Albert Guinovart i Franz Schubert Filharmonia tot presentant West Side Story & Rhapsody in Blue

Destaca també la col·laboració amb Sala Zero Produccions tot oferint una primera jornada del festival, dissabte 25 de juny, ple d’activitats per al públic familiar i bona música amb el directe de Blaumut i Albert Jordà

Aposta pel circ 

El Festival d’Estiu de Tarragona d’enguany fa una aposta ferma pel circ tot incorporant-lo a la seva programació amb un accés gratuït i amb vocació de continuïtat. Solé ha expressat que “la facilitat i transparència del seu llenguatge artístic performatiu ens ajuda a fer més accessible la cultura a la ciutadania i, alhora, per a totes les edats”. Així, el festival oferirà fins a 6 actuacions de circ, intercalant produccions de petit format, format experimental i de taller i altres de format mitjà amb grans reconeixements com és el cas de l’espectacle de Manolo Alcántara, reconegut amb el Premi Nacional de Circ, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM)el passat 2021. 

Dansa contemporània a la Tabacalera 

En Dansa. Cicle de dansa a Tarragona és la segona programació que proposa la conselleria de Cultura per aquest estiu. Un cicle específic dedicat a aquesta disciplina artística tan arrelada a la ciutat i que, els dijous al vespre oferirà fins a 10 propostes de companyies de dansa professionals del territori i altres convidades per aquestes, tot realitzant petits fragments de dansa en un espai de descoberta per a la ciutat: l’Espai Tabacalera. Tal com ha manifestat Solé, “volem donar l’oportunitat a la ciutadania d’entrar i visualitzar l’art mural i la dansa que s’hi amaga als racons d’un espai com aquest posant-lo en valor tot fent cultura”.  

Les companyies que oferiran les seves intervencions seran: La Im.perfecta dansa, Companyia Expans’Art, Companyia Vols, Col·lectiu Du-entro, Beatriz Higueras i Anna Borràs amb col·laboració amb l’Espai Evohé, Goday dance company i companyia Fuse. L’actor tarragoní Joan Rioné acompanyarà i dinamitzarà la ciutadania a través d’una introducció i localització històrica de l’espai. Les activitats d’En Dansa. Cicle de dansa a Tarragona seran gratuïtes, amb aforament limitat i amb invitació prèvia que es podrà sol·licitar a la web entrades.tarragona.cat

Un estiu d’activitat familiar a tots els racons de la ciutat 

La tercera programació s’adreça especialment a un públic familiar. Sota el nom Cultura en família, el cicle ofereix més d’una vintena d’activitats de màgia, música, teatre, circ, contacontes, escape room al carrer i tallers artístics pels dissabtes al matí (d’11 a 13 h) a diferents places i carrers de Torreforta, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Arrabassada, Sant Salvador i Tarragona centre. Aquestes activitats, d’accés lliure i gratuïtes, compten amb la participació directa de diferents entitats i associacions de la ciutat.  

La imatge gràfica d’Estiu Tarragona Cultura ha estat dissenyada per Eva Jolis sota el lema “Aquest estiu, tu poses la mirada” , amb el qual es fa una crida a la participació ciutadana i a gaudir de tota l’oferta cultural de Tarragona tot apropant-la i vivint-la des de la presencialitat i els sentits. 

Accessibilitat a la Cultura 

En aquesta programació, des de la Conselleria de Cultura es continua treballant l’accessibilitat cultural per buscar la igualtat de condicions en la participació de totes les persones que per alguna raó física o cognitiva no poden gaudir dels seus drets tot facilitant l’accés al material cultural i en formats accessibles tant al web com als materials impresos, facilitant també l’accés i superant les barreres arquitectòniques dels espais culturals on hi haurà les funcions programades; i finalment oferint el servei de guiatge i acompanyament durant la compra dels espectacles i a l’hora d’accedir als equipaments culturals.

D’altra banda, la programació municipal també s’adhereix una vegada més al programa socioeducatiu Apropa Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal de donar accés als espectacles i activitats organitzades als seus equipaments als col•lectius en risc d’exclusió social. 

Preus, descomptes i venda d’entrades 

Els cicles En dansa i Cultura en família són gratuïts. Les funcions de circ i alguna actuació musical del Festival d’Estiu són també gratuïtes i la resta d’espectacles tenen uns preus populars que oscil·len entre els 18 € i els 35 €. 

Les entrades es posaran a la venda dimarts 19 de maig a les 11 h a través d’entrades.tarragona.cat i presencialment a les taquilles del Teatre de Tarragona. 

Pels espectacles d’aquest estiu s’ofereixen diversos descomptes i packs, especialment adreçats al públic jove, aturats, gent gran i famílies nombroses o monoparentals. Tota la informació al respecte així com el detall de la programació es pot consultar al web.  

Segells de reconeixement d'administració oberta