Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 El Teatre Tarragona acull el 10è aniversari dels tarragonins Stromboli Jazz Band

El Teatre Tarragona acull el 10è aniversari dels tarragonins Stromboli Jazz Band

El Teatre Tarragona acull el 10è aniversari dels tarragonins Stromboli Jazz Band

Durant aquesta temporada, els escenaris municipals homenatjaran també les trajectòries d’altres entitats culturals de la ciutat
04/03/2022

El grup de swing, dixie i jazz popular del Camp de Tarragona Stromboli Jazz Band està d'aniversari pels seus 10 anys de trajectòria i ho celebra en el marc de la programació de primavera dels Teatres de Tarragona. Aquest divendres, la consellera de Cultura de l’Ajuntament, Inés Solé, acompanyada pel director de la banda, Raül Cid, han donat el detall de la celebració. La consellera Solé ha destacat “la trajectòria d’aquesta formació tan arrelada a la nostra ciutat i als seus diferents cicles culturals i festius” i ha posat en valor “l’important paper que grups com aquest i entitats culturals en general del territori hi juguen, aportant una riquesa cultural a la ciutat que sens dubte és motiu de celebració”. 

Així, el proper 13 de març a les 19 h, el Teatre Tarragona acollirà dins la nova temporada de Primavera l’espectacle Alegria, amor i fantasia, on l’Stromboli Jazz Band presentarà el seu tercer disc i faran un repàs a la trajectòria viscuda durant aquests 10 anys, a part d'incorporar novetats i comptant amb la col·laboració de diversos artistes convidats. 

El primer CD de la banda, Smile, va ser presentat al febrer del 2013, després d'un any de vida. El segon CD, Be Happy, es va presentar pel seu 5è aniversari al febrer del 2017, tots dos al Teatre Metropol. El grup està format per Raül Cid (Trombó, Veu i Direcció), Josué García (Trompeta), Ton Solé (Banjo,ukelele), Ismael Carles (Tuba) i Adrià Mort (Bateria). 

Des del seu naixement, al febrer de 2012, han realitzat més de 550 actuacions amb molt bona resposta de públic i dels mitjans. Les seves actuacions es caracteritzen per una barreja de bona música, amb dosis d'humor, teatre i una gran interacció amb el públic. 

La banda ha participat, entre d’altres, al 47é Festival de Jazz de San Sebastián, a la IV edició del Festival de Jazz Tradicional de Gliwice (Polònia), al Festival Eclèctic-Estiu Sonor a Oropesa, al Festival Cava Jazz de Guardiola de Font Rubí, al Cicle Altafujazz d’Altafulla, al Cicle de Música als Castells de Catalunya, al Street Jazz Weekend a Peníscola, al Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, al cicle Nit als Museus, als Festivals de Blues de Reus i Tarragona, al Cicle de Jazz de Cambrils, així com en una gran quantitat de Festes Majors del Camp de Tarragona.

Els Teatres de Tarragona homenatgen les trajectòries de les entitats culturals de la ciutat 

No només l’Stromboli Jazz Band està d’aniversari aquest any. Els escenaris dels Teatres de Tarragona commemoraran també les llargues trajectòries culturals d’altres formacions tarragonines, incloses dins de l’actual temporada teatral. És el cas de l’Esbart Dansaire de Tarragona, que amb motiu dels seus 40 anys de trajectòria el 27 de març oferirà una gala commemorativa al Teatre Tarragona. També la companyia teatral Zona Zalata celebrarà el seu 35è aniversari el proper 7 de maig amb l’espectacle Sang i birra. Finalment l’Estudi de Dansa Montserrat el 18 de juny celebrarà els seus 30 anys + 2 al Teatre Auditori del Camp de Mart. 

Segells de reconeixement d'administració oberta