Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga, guanyadors de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells

Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga, guanyadors de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells

Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga, guanyadors de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells

La colla torrenca i els berguedans s’enduen ex aequo la primera jornada després de completar el 7de7, el 5de7 i el 4de7a
Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga, guanyadors de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells Foto: David Oliete.
25/09/2022

Nois de la Torre i Castellers de Berga s’emporten el primer premi ex aequo de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells que s’ha celebrat aquest diumenge, 25 de setembre al Pavelló Sant Jordi de Torredembarra. Totes dues colles han completat les dues millors actuacions de la diada, amb el 7de7, el 5de7 i el 4de7a.  

El cap de colla dels Nois de la Torre, Lluís Batet, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta primera posició. “Estem contentíssims. Ha estat una temporada molt dura, hem tingut moltes baixes”, ha assegurat Batet. “El que hem fet aquí té molt valor, i vull felicitar la colla per haver-ho aconseguit”, ha conclòs el cap de colla torrenc. 

La cap de colla dels Castellers de Berga, Alba Cruanyes. “Ens emportem molt a escala social i de nivell casteller, per la quantitat de gent que hem mogut i per com hem fet els castells”. Cruanyes assegura que “la colla ens ha apretat molt” i per aquest fet s’ha aconseguit aquest primer lloc ex aequo amb els Nois de la Torre. 

Completen el podi de la jornada els Castellers d’Esparreguera que han descarregat el 4de7a, el 5de7 i el 3de7a. El seu cap de colla, Josep Cercuns, ha apuntat que el seu objectiu era “descarregar els seus tres castells i portar 150 persones”, i s’ha mostrat satisfet per haver-lo assolit. 

Les dues colles que passen al final del concurs de gralles són els grups dels Castellers de Mollet i dels Castellers d’Altafulla.  

En total hi ha hagut 39 assistències sanitàries i 9 derivacions a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona. 

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha felicitat les tres colles guanyadores de la jornada i ha agraït a l’Ajuntament de Torredembarra “la posada en marxa dels dispositius per fer possible aquesta jornada. L’espectacle casteller més gran del món comença aquí”. Solé ha remarcat el nivell casteller de les colles participants després de dos anys d’aturada per la pandèmia.  

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament de la jornada i ha valorat positivament la ubicació alternativa del Pavelló, que ha suposat “no haver de córrer cap risc en aquests dies de meteorologia convulsa” al Camp de Tarragona. 

Segells de reconeixement d'administració oberta