Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Els Teatres de Tarragona finalitzen la temporada de primavera amb una ocupació 8 punts per sobre de la mitjana dels teatres catalans

Els Teatres de Tarragona finalitzen la temporada de primavera amb una ocupació 8 punts per sobre de la mitjana dels teatres catalans

Els Teatres de Tarragona finalitzen la temporada de primavera amb una ocupació 8 punts per sobre de la mitjana dels teatres catalans

Des del mes de març els equipaments municipals han acollit 60 espectacles i 16.500 espectadors
20/06/2022

Aquest diumenge, 19 de juny, els espectacles de nova creació i de producció local, Estem de Festa Major d’Estudi de Dansa Montserrat i La BUMT Presenta Música i Circ, de la Banda Unió Musical de Tarragona, posaven punt i final a la temporada de Primavera dels Teatres de Tarragona. 

Des del passat 4 de març fins aquest cap de setmana, els teatres Tarragona, Metropol i l’Auditori del Camp de Mart han acollit més de 30 companyies professionals, que han ofert més de 60 espectacles per a un total de 16.500 espectadors. S’ha pogut gaudir d’espectacles de dansa, teatre, música, màgia i òpera, dins dels Cicles Primavera, KM0, Música per tothom i Les escoles van al Teatre.  

Tot i que els nombres d’assistència no estan arribant a percentatges similar als d’abans pandèmia de la COVID-19, l’aforament als Teatres de Tarragona durant aquesta temporada supera la mitjana dels Teatres de Catalunya, que està per sota del 50 %, sent a Tarragona un 58 %. La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha valorat molt positivament aquesta xifra: "Creiem que aquesta és la línea fent la cultura més accessible i apostant per una cultura per a tots els publics, a més de teixir moltes complicitats amb altres departament i amb les entitats culturals de la ciutat".

Durant aquesta temporada han passat un total de 8 produccions de companyies de la ciutat, d’aquestes 4 han estat estrenes, com Sang i Birra, de Zona Zalata; De La Tierra, d’Inés Rubio; FlamencoLife, de Beatriz Higueras i Otel·lo, de Fabulae Tarraconense. 

D’altra banda els Teatres han acollit també una vintena d’ activitats i espectacles, organitzades per altres departaments, com la 29a edició de la Mostra de Teatre Jove, amb més de 2.500 espectadors, els Premis Literaris Ciutat de Tarragona, o altres de la mà d’entitats de la ciutat com escoles de Tarragona, escoles de dansa, Tedx Tarragona amb gran èxit de convocatòria la darrera edició, o la recuperació del Festival Grecollatí posposat durant dos anys. 

La temporada de Primavera abaixa el teló però el proper cap de setmana arrenca ja l'Estiu Tarragona Cultura, amb més de 17 funcions al Festival d’Estiu al Camp de Mart, 20 activitats familiars els dissabtes al matí repartides per tota la ciutat, el cicle En Dansa a l’Espai Tabacalera amb 8 companyies de dansa contemporània i moltes activitats municipals més com Sant Joan, el Festival Sota la Palmera i el Concurs de Focs entre d’altres, fins el primer cap de setmana d’agost. 

En paral·lel, el Departament d’Escèniques de Tarragona Cultura ja treballa en les próximes temporades de tardor-hivern i primavera, que començarà el 22 d’octubre al Teatre Tarragona amb l’espectacle Bufallo Bill, amb Raquel Sans i Ramón Madaula. 

Segells de reconeixement d'administració oberta