Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 30è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 30è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 30è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

L'empresa valenciana repeteix el resultat de 2019 i serà l'encarregada dels espectacles pirotècnics de les festes de Santa Tecla 2022
La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 30è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona l’acte de lectura i entrega de premis del Concurs de Focs. Fotos: Tjerk van der Meulen.
10/07/2022

Aquest diumenge 10 de juliol de 2022, el Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 30è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, recuperat després de dos anys en què no s’havia pogut fer a causa de la pandèmia. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyat de Francesc Cruz, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Granollers, del conseller de Serveis Generals, Jordi Fortunyde representants del jurat i de l’organització del concurs, així com de responsables les pirotècnies participants. 

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa Pirotecnia del Mediterráneo, amb 1.648 punts, a la qual se li atorga el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2022, per valor 26.000 €. La mateixa pirotècnia ha guanyat el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers per valor de 21.780 €. L’empresa repeteix així el resultat de 2019, quan també es va alçar amb el primer premi del certamen.

Durant el mateix acte, s’ha fet la lectura del segon premi, que ha anat a parar la pirotècnia francesa Mille et Une Étoiles, amb 1.298 punts; i del tercer i quart classificats, que han estat la Pirotècnia Gironina, de Pedralba (València), amb 1.167 punts, i la Pirotècnia Zarzoso, d’Altura (Castelló), amb 1.116,5 punts.

El jurat encarregat de puntuar les pirotències a concurs ha estat presidit pel Conseller de Serveis Generals i Govern Obert, Jordi Fortuny, i integrat per dotze membres de diversos àmbits: pirotècnia i grups de foc, departaments de cultura de diferents ajuntaments, periodisme, disseny gràfic i món veïnal han estat presents en el jurat d’enguany.

A l'hora de prendre la decisió, els criteris que té en compte el jurat són: l'ocupació de l'espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts i, per tant, cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Repercussió econòmica i consciència mediambiental, de la mà

Durant l’acte de lectura del veredicte, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut felicitar la ciutat i tothom implicat en el que ha qualificat de “gran èxit” del retorn del concurs. L’alcalde ha valorat l’impacte econòmic del Concurs molt positivament i ha destacat la repercussió en reserves hoteleres i en restaurants, a més de la presència massiva a les platges i carrers de tarragonins i de visitants de diferents llocs. “Durant aquests dies s’han omplert els hotels, els restaurants i els carrers –ha destacat—i això és motiu d’alegria per a Tarragona”.

L’alcalde no ha volgut oblidar la part referent als valors mediambientals i ha avançat que aquest mateix diumenge ha començat la neteja de l’entorn i del fons marí després de quatre dies de concurs, i s’intensificarà en els propers dies en l’entorn de la punta del Miracle. Per a Pau Ricomà “és prioritari i imprescindible afegir la consciència i la responsabilitat ecològica i mediambiental als valors culturals i a l’impacte econòmic del Concurs”. L’empresa encarregada de la neteja és la Societat d’Exploracions Submarines (SES) de Tarragona, amb el suport de Creu Roja i del Departament del Cultura de l’Ajuntament.

Per acabar, el batlle tarragoní ha volgut agrair la presència de les quatre pirotècnies, la feina del jurat i de tot el personal de l’organització, la cobertura als mitjans de comunicació, la tasca dels diferents cossos que han assegurat el bon funcionament del Concurs (Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària, Guàrdia Civil, Salvament Marítim o Creu Roja, entre d’altres) i el treball de la SES Tarragona.

TAULA DE PUNTUACIONS 

Empresa

PIROTÈCNIA GIRONINA

Pedralba (València)

PIROTÈCNIA ZARZOSO

Altura (Castelló)

PIROTECNIA DEL MEDITERRÁNEO

València

PIROTÈCNIA MILLE ET UNE ÉTOILES

França

Dia de participació

Dimecres 6 de juliol

Dijous 7 de juliol

Divendres 8 de juliol

Dissabte 9 de juliol

Puntuació total

1.167

1.116,5

1.648

1.298

Classificació

3a

4a

1a

2a

Premi

   
  • Trofeu Venus Ciutat de Tarragona
  • Espectacles de focs Santa Tecla 2022, per import de 26.000 €
  • Castell de Focs de Granollers 2022,per import de 21.780 €
 
         
Segells de reconeixement d'administració oberta