Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 La rumba arriba dissabte al Tarragona Sona Flamenc

La rumba arriba dissabte al Tarragona Sona Flamenc

La rumba arriba dissabte al Tarragona Sona Flamenc

El concert de Josemi Carmona diumenge al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau posarà punt i final a la 4a edició del festival
La rumba arriba dissabte al Tarragona Sona Flamenc Flashmob del Tarragona Sona Flamenc 2020. Foto: Alba Rodríguez.
30/03/2022

Tarragona Sona Flamenc encara els últims dies de la seva 4a edició, que des del passat 18 de març, ha omplert la ciutat de flamenc amb més d’una vintena d’activitats.  

Avui, dimecres 30 de març, la Cooperativa Obrera acull a les 19 h la conferència Federico Bardají: La història del flamenc a Tarragona, que aproparà al públic a la tradició més que centenària del flamenc a la ciutat. També es presentarà el podcast de Tarragona Ràdio Pur Lorca a Tarragona, que pertany a la sèrie 'Fils de Memòria' i compta amb el suport de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona i del Servei d'Arxiu i Documentació Municipal. La presentació anirà a càrrec d’Enric Garcia Jardí, un dels seus autors. 

La Herreria, un dels escenaris habituals d’aquest certamen, acollirà divendres i dissabte l’actuació del tablao de José Manuel Álvarez, artista i director de la companyia que porta el seu nom i de l’espai de formació ¡La Capitana! Espacio Flamenco tot hibridant el flamenc amb altres llenguatges del cos i reivindicant la rumba com a dansa social i festiva per fer comunitat. 

Dissabte, tot un dia de rumba

Dissabte, la rumba serà la protagonista indiscutible de la jornada. I és que en aquesta edició, el Festival Sona Flamenc incorpora com a novetat tot un matí de programació dedicada a la Rumba. La plaça Corsini, com a epicentre, acollirà a les 11.30 h, la cia José Manuel Álvarez tot presentant Rumbòdromun espectacle de ball participatiu on la plaça es convertirà en un gran escenari i tots els espectadors esdevindran artistes. Prenent com a referència les balladores catalanes Carmen Amaya, La Chunga, La Terremoto, Maruja Garrido o La Singla, els assistents gaudiran d’un espectacle sorprenent estrenat en la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa. A les 12.30 h, será el torn de l’acte més participatiu i tradicional d’aquest festival: la Flashmob rumbera. La plaça del Mercat tornarà a reunir totes les persones aficionades al flamenc, que enguany ballaran una coreografia ideada per José Manuel Álvarez i que ja es pot trobar a les xarxes socials de l’Ajuntament. El matí de Rumba també comptarà amb l’actuació del DJ rumber Txarly Brown, que amb el seu achilifunk presentarà una selecció de ritmes rumbers.   

Al vespre, la cia. Beatriz Higueras pujarà a l’escenari del Teatre Tarragona amb el seu espectacle de dansa FlamencoLife 2.0. Tot un recorregut per alguns dels pals més flamencs a través dels seus tres codis essencials: el ball, el toc i el cant.   

Diumenge, la cloenda

El punt i final del festival el posarà diumenge el concert de Josemi Carmona Quartet, que actuarà al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Josemi Carmona és, sens dubte, un dels noms imprescindibles de l’escena flamenca contemporània. Guitarrista, compositor i productor (Niña Pastori, Estrella Morente, etc.), és artífex d’una obra que, des dels seus inicis a La Barbería del Sur i Ketama fins al present, ha deixat una marca indeleble en la música espanyola de les últimes dècades. El treball de Josemi Carmona podria definir-se com una recerca per enriquir el flamenc mitjançant l’acostament cap a altres estils com el jazz, la música llatinoamericana o el pop. Sense perdre la identitat flamenca, la seva música ha fet caure fronteres i ha ampliat els límits del gènere, seguint d’una manera molt personal el llegat dels seus pares, el guitarrista Pepe Habichuela i la bailaora Amparo Bengala.   

Consulteu tota la programació del Tarragona Sona Flamenc al web de Cultura.

Segells de reconeixement d'administració oberta