Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona felicita el Grup de campaners de la catedral

L'Ajuntament de Tarragona felicita el Grup de campaners de la catedral

L'Ajuntament de Tarragona felicita el Grup de campaners de la catedral

La UNESCO ha reconegut el toc de campanes manual com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat
L'Ajuntament de Tarragona felicita el Grup de campaners de la catedral Imatge d'arxiu de Tòful Conesa, campaner de la Catedral de Tarragona. Foto: Carlos Domènech.
01/12/2022

L'Ajuntament de Tarragona felicita el Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona per la declaració feta aquest dimecres per la UNESCO del toc manual de campanes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La tradició del repic de campanes s'ha mantingut al llarg dels segles com un llenguatge universal i una part de la identitat col·lectiva dels pobles. Des de 2019, el toc manual havia estat declarat com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a nivell estatal. Amb aquesta declaració, s’afegeix a la llista de 530 tradicions que han rebut aquest reconeixement arreu del món. A Catalunya també ho són la Patum de Berga i els castells, a més de les festes pirinenques del foc, el flamenc i la dieta mediterrània, compartides amb altres territoris. 

A les comarques de Tarragona hi ha tretze grups de campaners i setze campaners individuals que toquen manualment. El campanar de la Catedral de Tarragona i d’altres de la demarcació s’han adherit a la convocatòria per celebrar la declaració aquest proper dissabte dia 3 de desembre a les 12 h del migdia, quan campanars que conserven el toc manual de tot l'estat faran a la vegada un gran toc commemoratiu. 

Segells de reconeixement d'administració oberta