Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament reconeix l'activitat sardanística de la ciutat

L'Ajuntament reconeix l'activitat sardanística de la ciutat

L'Ajuntament reconeix l'activitat sardanística de la ciutat

L’alcalde Pau Ricomà destaca la feina de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa per mantenir ‘una activitat tan viva i forta durant tantes generacions’.
L'Ajuntament reconeix l'activitat sardanística de la ciutat Foto: Tjerk van der Meulen
15/02/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Cultura, Inés Solé, han lliurat aquesta tarda els diplomes als i les alumnes de la Colla Infantil Petits Tarragona Dansa i de la Colla Juvenil Nova Tarragona Dansa. Montserrat Gomis Calvó i Manel Andreu Giner han recollit, conjuntament amb els seus alumnes, les condecoracions del consistori. A l’acte, també hi ha participat Manel Andreu de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.

L’alcalde ha destacat l’activitat de l’entitat per “mantenir una activitat tan viva i forta durant tantes generacions. L’activitat cultural de la ciutat és molt potent i la sardana ha aconseguit coses extraordinàries. Podeu estar molt orgullosos del cos sardanista de Tarragona i us ajudarem a visibilitzar-lo”.

Per la seva part, la consellera de Cultura, Inés Solé, ha agraït a les entitats sardanistes premiades el fet de “dur el nom de Tarragona, la dansa i la sardana arreu dels països catalans”. Finalment, Manel Andreu de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha subratllat que “fer cultura és mantenir les tradicions i portem el nom de Tarragona per tot arreu”. Andreu també ha reivindicat “el potencial cultural de Tarragona Dansa. Necessitem una mica més d’ajuda per fer-se més visibles”. També ha reivindicat per Tarragona un concurs de la sardana.

Guanyadors al Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes

La colla infantil Petits Tarragona Dansa ha estat enguany guanyadora del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes en la modalitat de Lluïment, la més habitual. També es va proclamar campiona de Catalunya en la modalitat de Punts Lliures, de la seva categoria a la competició celebrada a Sant Feliu de Guíxols el 28 de novembre de l’any passat. Punts lliures és la modalitat més complicada de ballar, per l’enorme exigència tècnica que necessita.

Per la seva banda, la colla juvenil Nova Tarragona Dansa es va proclamar també Campiona de Catalunya de colles Sardanistes 2021 de la seva categoria. Així mateix, també va aconseguir el quart campionat de Catalunya 2021 a la categoria Veterans, en aquest cas de la colla Toc de Dansa, en la modalitat de Sardanes Revesses. Aquesta colla ha estat també subcampiona de Catalunya en la modalitat de Lluïment de la seva categoria.

La quarta colla del grup, la Tarragona Dansa, ha fet un meritori cinquè lloc al campionat absolut de colles sardanistes, en la modalitat de Lluïment, categoria gran i un tercer lloc en Punts Lliures.

L’alcalde Ricomà també ha destacat “el talent i el potencial enorme” d’aquestes colles sardanistes tarragonines.

Apunts sobre l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa és un grup de colles de Tarragona que estimen la sardana i la cultura catalana, que gaudeixen ballant i ensenyant a ballar des dels més petits fins als més grans. De fet, la mateixa Agrupació Sardanista Tarragona Dansa reconeix que “som molt més que sardanes. Per això comptem amb la comparsa de carnestoltes PETADA, una de les més antigues de la ciutat, ensenyem què és la sardana a les escoles i, per Sant Magí, organitzem el Puja aquí dalt i balla, una marxa festiva que travessa la ciutat de punta a punta. Així mateix, també organitzem les ballades d’estiu i de festa major, fem colònies d’estiu per als més petits, ajudem a repartir regals de Reis, organitzem concerts, editem CDs i viatgem molt”.

Després de celebrar l’any 2019 el 40è aniversari del naixement de la colla Tarragona Dansa amb un ampli programa d’activitats que van incloure les estrenes dels espectacles Llums, müsica, acció!, Sardansa, l’exposició 40 anys en 40 imatges, l’enregistrament del CD Imparables, o el muntatge Envoltem la Catedral, han continuat treballant per la sardana malgrat la pandèmia. Per tot això és que l’Ajuntament de Tarragona ha volgut retre aquest homenatge a unes entitats que tant fan per la cultura catalana i la sardana en particular.

Segells de reconeixement d'administració oberta