Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 L'arqueòloga Imma Teixell llegeix el Pregó de Setmana Santa d'enguany

L'arqueòloga Imma Teixell llegeix el Pregó de Setmana Santa d'enguany

L'arqueòloga Imma Teixell llegeix el Pregó de Setmana Santa d'enguany

L’alcalde Ricomà ha presidit el Pregó en un acte realitzat a l’Amfiteatre.
L'arqueòloga Imma Teixell llegeix el Pregó de Setmana Santa d'enguany Foto: Xavi Jurio
03/04/2022

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha presidit el tradicional pregó de Setmana Santa, que enguany ha anat a càrrec d’Imma Teixell, arqueòloga i presidenta de l’Associació Sant Fructuós. L’acte ha tingut lloc a l’Amfiteatre i ha comptat també amb la presència de Francesc Seritjol, president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona i l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas.

L’alcalde Pau Ricomà ha obert l’acte felicitant-nos de la tornada a la normalitat “m’alegra molt que la ciutat vagi recuperant el seu dia a dia i tornar a treure al carrer les nostres tradicions” i ha anunciat la pregonera, l’arqueòloga i presidenta de l’Associació Sant Fructuós, Imma Teixell com “una tarragonina que porta a l’ànima la tradició, però també el coneixement i el valor de la història de la nostra ciutat, a través de la seva feina i la seva passió per la Setmana Santa”.  

Seguidament ha estat el torn de Francesc Seritjol qui ha donat pas a la pregonera. Teixell ha volgut posar en valor la Setmana Santa de Tarragona “com una de les manifestacions més importants de Catalunya”, alhora que ha fet una reivindicació de cara al futur: “hem de saber transmetre les nostres costums a tothom, turistes, visitants i públic fidel, per mantenir la nostra pervivència” i ho hem de fer, ha dit, “a través de la transferència de la fe, la cultura i la tradició, puntals de la Setmana Santa”. 

Finalment, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte i seguidament la comitiva s’ha traslladat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on la pregonera ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa.  

 

Segells de reconeixement d'administració oberta