Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Les pel·lícules finalistes als Premis Lux es podran veure a Tarragona

Les pel·lícules finalistes als Premis Lux es podran veure a Tarragona

Les pel·lícules finalistes als Premis Lux es podran veure a Tarragona

Del 12 al 14 de maig, a les 19 h, el públic podrà veure els films a l'Antiga Audiència i votar per la seva preferida
10/05/2022

En el marc dels actes del Dia d’Europa, del 12 al 14 de maig, les pel·lícules finalistes del LUX Audience Award (Premi del Públic Lux) es projectaran a l’Antiga Audiència. Les tres pel·lícules nominades que competeixen a l'edició de 2022 són les següents:

  • Flee, de Jonas Poher Rasmussen, el 12 de maig.
  • Great Freedom, de Sebastian Meise, el 13 de maig.
  • Quo Vadis, Aida?, de Jasmila Žbanić, el 14 de maig.

Aquesta és una activitat organitzada per Europe Direct Tarragona i que compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i el Festival REC. Totes les projeccions començaran a les 19 h.

El Premi del Públic Lux està organitzat pel Parlament Europeu i l'Acadèmia Europea de Cinema, en col·laboració amb la Comissió Europea i Europa Cinema. El guardó convida el públic europeu a formar part del jurat i votar per la pel·lícula favorita. 

El públic pot votar a la plataforma oficial fins al 25 de maig de 2022. La classificació final es determinarà combinant el vot del públic i el dels eurodiputats, amb un pes del 50% per a cada grup. https://luxaward.eu/es 

L'objectiu del LUX Audience Award és apropar el públic europeu als directors i cineastes europeus. El LUX Audience Award promou la cinematografia europea i ajuda el públic a descobrir pel·lícules europees, fent-les accessibles al públic en general. El Parlament Europeu, en col·laboració amb l'European Film Academy i en col·laboració amb la Comissió Europea i Europa Cinemas, convida el públic europeu a participar en la selecció del guanyador del LUX Audience Award 2022. 

Aquest guardó continua estenent ponts culturals a tot Europa, d'acord amb els objectius originals del Premi LUX, en divulgar pel·lícules que apunten directament al centre de l'opinió pública europea. 

El premi pretén enfortir els vincles entre la política i els ciutadans, convidant el públic europeu a convertir-se en protagonista actiu votant per les pel·lícules favorites. 

L'audiència, el públic, és qui decidirà, juntament amb els diputats al Parlament Europeu, qui serà el guanyador del LUX Audience Award 2022. Els finalistes es van anunciar als European Film Awards al desembre.  

Un cop tancat el període de votació, se seleccionaran aleatòriament 16 dels participants que seran convidades a unir-se a la cerimònia de lliurament del premi LUX, que tindrà lloc el dimecres 8 de juny de 2022 a la sala de plens del Parlament Europeu a Estrasburg. Seran convidats a l'anunci de la pel·lícula guanyadora i tindran l'oportunitat de conèixer els directors de les pel·lícules.  

Segells de reconeixement d'administració oberta