Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 L'òpera 'Don Pasquale' obre la temporada de primavera als Teatres de Tarragona aquest cap de setmana

L'òpera 'Don Pasquale' obre la temporada de primavera als Teatres de Tarragona aquest cap de setmana

L'òpera 'Don Pasquale' obre la temporada de primavera als Teatres de Tarragona aquest cap de setmana

La producció dels Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès dona el tret de sortida a una programació amb més de 40 propostes d’arts escèniques
03/03/2022

La temporada de primavera dels Teatres de Tarragona arrenca aquest divendres a les 19 h amb l’òpera Don Pasquale de Gaetano Donizetti. El Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès porten a escena aquesta òpera bufa en tres actes sota la direcció musical de Xavier Puig i la direcció escènica de Carles Ortiz. Aquesta producció de la Fundació Òpera Catalunya s’emmarca en el Cicle Òpera a Catalunya, que porta per diferents ciutats les obres dels Amics de l’Òpera de Sabadell que celebren el seu 40è aniversari.  

El mateix dia de la funció, a les 18.15 h al foyer del Teatre Tarragona, el musicòleg Josep Maria Rota farà una breu introducció a l’obra que serà d’accés lliure a tots els espectadors amb entrada. I és que Don Pasquale, que es va estrenar el 1843, és considerada la darrera òpera bufa italiana i canta la història d’un home gran i ric, que ha estat solter tota la vida i, de sobte, es veu involucrat en un embolic amorós. 

Durant la primavera, els Amics de l’Òpera de Sabadell tornaran al Tarragona l’11 d’abril amb el Rèquiem de Verdi acompanyat del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i el Cor Ciutat de Tarragona. Els teatres de la ciutat també comptaran amb noms destacats de l’escena teatral catalana com Emma Vilarassau, Dafins Balduz o Joan Pera, concerts d’aniversari com ‘Dioptria. 50 anys’ de Pau Riba, el dels 10 anys de l’Stromboli Jazz Band i dos de la Franz Schubert Filharmonia. A més d’espectacles de màgia, familiars, de dansa i de flamenc emmarcats en el festival ‘Sona flamenc’. Fins al juny, als escenaris també hi pujaran companyies i músics de quilòmetre zero. 

Venda d’entrades 

Les entrades es poden aconseguir en línia, a través del web entrades.tarragona.cat, i presencialment, a la taquilla del Teatre Tarragona dues hores abans de l’espectacle o de dimarts a dijous, d’11 a 13 h, i divendres, d’11 a 13 i de les 17 a les 19 h.

Segells de reconeixement d'administració oberta