Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Marina Garcès i la rapera Tesa acomiaden l’ExtincióFest aquest cap de setmana a Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona

Marina Garcès i la rapera Tesa acomiaden l’ExtincióFest aquest cap de setmana a Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona

Marina Garcès i la rapera Tesa acomiaden l’ExtincióFest aquest cap de setmana a Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona

El festival acollirà també un espectacle de drags valencianes i una trobada amb el periodista queer Rubén Serrano
02/03/2022

La programació de l’extincióFest a Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, s’acomiada aquest cap de setmana amb activitats que posen el focus en l’activisme i la resistència. El periodista Rubén Serrano, el trio de drags Ferrxn, Pam Demia & Letizia Conceta, la filòsofa Marina Garcés i la cantant de rap Tesa descarregaran tones de compromís crític a Casa Canals. 

El periodista Rubén Serrano, impulsor del moviment #mequeer, ha analitzat a No estamos tan bién (Planeta, 2020) el que representa per a moltes persones viure “fora de la norma” a l’Estat espanyol, i serà divendres 4 a les 18.30 a Casa Canals. Serrano reflexiona i parla amb moltes veus: va recollir desenes de testimonis que són i han estat víctimes de violència quotidiana per no encaixar als cànons tradicionals de gènere, amor i sexualitat. 

València ha donat cohesió a l’escena drag, ha creat espais segurs i exporta propostes transgressores com la que portaran Ferrxn, Pam Demia & Letizia Conceta aquest divendres a les 20 h. Les tres artistes fan bandera de la desinhibició i el transvestisme contra les convencions i la discriminació social. Dissabte a les 18.30 h serà a Mèdol la filòsofa Marina Garcés, una veu crítica amb l’establishment que ha estudiat a fons els moviments socials i reivindicatius dels últims anys. A Ciudad Princesa, Garcés passa pel sedàs de les seves vivències personals els moviments de resistència que han generat les crisis neoliberals, i ofereix la seva visió sobre la complicitat, les expectatives col·lectives i l’amistat. 

L’extincióFest s’acomiadarà el mateix dissabte amb l’actuació de la rapera Tesa. La cantant d’Almussafes defensa amb actitud punk i rimes molt esmolades la riquesa de les arrels rurals, el feminisme i el valor de la lluita social. Acaba d’editar un nou disc, Rap d’arrel, que veurà la llum el proper dia 1 d’abril.

Diumenge serà l’últim dia que es podran veure les dues exposicions col·lectives sobre les que s’ha bastit el certamen a Casa Canals: "Ontologies de marjal" i "De l’autisme a l’anime", comissariades per Oriol Fuster. També és l’última oportunitat per veure la mostra de Nil Joan a l’Espai L. Mèdol reprendrà l’agenda artística el 18 de març amb noves propostes: l’exposició col·lectiva "Physis" emmarcada dins Cultura Verda –amb Freya Day. 

Podeu consultar tot el detall de la programació al web de Cultura.

Segells de reconeixement d'administració oberta