Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 Mèdol se suma a la celebració del Dia mundial contra les LGBTIQ+ fòbies amb una trobada d’art i contracultura queer

Mèdol se suma a la celebració del Dia mundial contra les LGBTIQ+ fòbies amb una trobada d’art i contracultura queer

Mèdol se suma a la celebració del Dia mundial contra les LGBTIQ+ fòbies amb una trobada d’art i contracultura queer

Casa Canals acull LGBTinferno, una jornada que combina fira d’artistes amb demostracions, performances i actuacions musicals
Mèdol se suma a la celebració del Dia mundial contra les LGBTIQ+ fòbies amb una trobada d’art i contracultura queer Foto: Tjerk van der Meulen.
16/05/2022

Mèdol Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial contra les LGBTIQ+ Fòbies acollint aquest diumenge 22 de maig la primera convenció d’art i contracultura Gèneres i Sexualitats Dissidents (GSD) a Tarragona LGBTinferno, que se celebrarà al pati de Casa Canals, i que oferirà un punt de trobada entre artistes i públic de la cultura queer en una jornada oberta a tothom. 

La iniciativa l’han presentat aquest matí la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; la consellera de Feminismes i LGBTIQ+, Cinta Pastó; el director de Mèdol Centre d’Arts, Vicent Fibla, i els representants del col·lectiu Sons of Lilith, Miquel Blay i Kote García.

Segons ha explicat Inés Solé, “LGBTinferno vol donar visibilitat a la causa GSD i oferir un espai a la ciutat de socialització i difusió a aquest moviment”. LGBTinferno és una iniciativa del grup multidisciplinar d’artistes Sons of Lilith, creadors de la marca de roba Le Chat Strange, i ha comptat amb la complicitat de l’Associació de Veïns de la Part Alta, del carrer Merceria i de Mèdol en el disseny i la producció de l’esdeveniment. Solé ha manifestat que “aquest és un clar exemple de com les col·laboració entre departaments municipals, amb col·lectius i entitats i en general amb el teixit cultural i associatiu, la lluita feminista i LGBTIQ+ es fa més forta i visible”.  

Per la seva banda, la consellera Pastó ha felicitat a Mèdol Centre d’Arts per la iniciativa i ha expressat que “La cultura és un motor de transformació a totes les societats. També una eina de reivindicació de moltes lluites.  La incorporació de la perspectiva feminista i LGBTIQ+ en diferents àmbits sempre és un avanç cap a la igualtat i cap a allò que realment volem tenir: una ciutat lliure de fòbies”. 

LGBTinferno: fira d’artistes, performance i actuacions musicals 

LGBTinferno acollirà diumenge a Casa Canals d'11 a 20 h una quinzena d’estands d’artistes —dissenyadors de moda, il·lustradors, artesans— que aproparan i vendran les seves creacions al públic. La jornada comptarà amb música en directe, sortejos, demostracions, un vermut musical amb DJ i un punt de restauració foodtruck. Un dels reclams de l’esdeveniment són les actuacions musicals. A Flamenco Queer, un dels nous noms en l’escena musical barcelonina, el ballarí Rubén Heras i el guitarrista Jero Férec fusionen elements de drag i performance amb el ball, cante, toque i palmas tradicionals. El vermut musical compta amb el DJ set d'AL-V, una de les figures clau de la Barcelona dissident (músic, presentador a "Queer up your life" de Ràdio Primavera Sound, "Habitació 910" de Betevé etc). També actuarà la soprano solista i drag king Nebula Millarca, i el dinar comptarà amb la presència d’un dels capgrossos de l’Associació de Veïns del carrer Merceria, la Roser, també present avui a la roda de premsa, una vinculació directa amb el teixit del barri que acull el Centre d’Arts, obrint les seves portes a l’entorn. 

En la prèvia de l’esdeveniment, divendres 20, l’Espai Jove Kesse acollirà, de la mà de la Conselleria de Joventut, la representació de Matraca bis: Desviats, una obra de teatre ambientada en transformisme el 1936, just abans que esclati la guerra civil espanyola. 

Segells de reconeixement d'administració oberta