Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 S'inaugura el Festival Internacional de fotografia SCAN Tarragona

S'inaugura el Festival Internacional de fotografia SCAN Tarragona

S'inaugura el Festival Internacional de fotografia SCAN Tarragona

Wartime!, Talent Latent i Far Away from Home són les principals apostes d'aquesta novena edició.
S'inaugura el Festival Internacional de fotografia SCAN Tarragona Foto: Laia Marin
18/11/2022

Aquest divendres, el Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona ha inaugurat oficialment la seva novena edició a través de la ruta inaugural SCAN, que ha portat els assistents a les principals exposicions del certamen. 

“Wartime!”, que s'exposa al Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies, n'és la principal protagonista. La mostra s’emmarca en el tradicional programa Talent Latent 2022 i està formada pels treballs d’un total de 9 artistes internacionals que reflexionen sobre diferents punts de vista de la guerra, la temàtica d’enguany.  

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha expressat que “engeguem la novena edició de l’SCAN des d’una mirada responsable i crítica cap a una societat convulsada per la realitat: la guerra a Ucraïna, la pandèmia, les crisis econòmiques, l’increment de la desigualtat i la destrucció del medi ambient. El valor de les imatges criden a la denúncia, no podem restar indiferents”. 

El crític d'art, investigador i professor, Sema D’Acosta, ha estat el comissari responsable de fer la selecció d’aquesta mostra de Talent Latent 2022 que es podrà visitar fins al 8 de gener de 2023. El públic interessat en realitzar una visita guiada a l’exposició tindrà l’oportunitat de fer-la el proper diumenge 20 de novembre, a les 12 h, amb les explicacions del seu comissari. L’entrada és gratuïta. 

A més, SCAN Tarragona també inaugura aquest divendres la mostra “Far away from home: the voices, the body and the periphery” al Personal Galeria Tarragona (18.30 h), on hi assistirà l’autora de les fotografies, Hristina Tasheva, guanyadora del premi Full Contact 2018. Tasheva és narradora visual i investigadora establerta als Països Baixos i exposa el seu nou projecte amb el que ha viatjat fins als camps de concentració nazis d’Alemanya, França o Polònia, o comunistes com a Bulgària, el seu país d’origen. 

El festival tot just comença i tindrà lloc fins al 8 de gener de 2023, on s’hi sumen altres exposicions i activitats que s’aniran desenvolupant en els propers dies i setmanes, on destaquem, entre d’altres, SCAN Photobooks, BiblioSCAN i SCAN Actiu. Així com la mostra de diferents exposicions com ara Get Ready, de Marcel Pey o Maquis, de Jesús Monterde; i la projecció cinematogràfica i un col·loqui amb Brutal Moods, de Marta Bisbal. 

Tot el programa complet del festival es pot trobar al web www.scan.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta