Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Tarragona balla per commemorar el Dia Internacional de la Dansa

Tarragona balla per commemorar el Dia Internacional de la Dansa

Tarragona balla per commemorar el Dia Internacional de la Dansa

El Balcó del Mediterrani torna a acollir la gran barra de dansa clàssica
28/04/2022

Després de dos anys sense celebrar-ho de manera presencial, Tarragona homenatja aquest divendres, 29 d’abril, el Dia Internacional de la Dansa de la manera que ho havia fet sempre: ballant als seus teatres, carrers i places.

Demà, el Balcó del Mediterrani, tornarà a ser centre neuràlgic de tots els amants de la dansa clàssica, esdevenint un cop més la gran i emblemàtica barra clàssica del Balcó acollint una mostra d'exercicis de dansa clàssica elaborats conjuntament per les sis escoles de l'Associació pel Foment de la Dansa

Serà a les 18 h, després de la lectura del manifest institucional per part de la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, quan prop de 200 ballarins i ballarines, primer els infants i després adults, executaran a l'uníson els mateixos moviments agafats a la barana del balcó simulant la barra de les seves respectives aules de dansa. Durant 30 minuts mostraran els moviments bàsics de dansa clàssica acompanyada de conegudes melodies clàssiques. 

A banda de la gran barra de dansa clàssica del balcó, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa s’organitzen, amb la col·laboració de les escoles i entitats de la ciutat, exhibicions de diversos estils amb la participació de ballarins i ballarines de totes les edats.  

Diumenge 1 de maig, la celebració continua amb la Gala de Dansa de l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona. Una bona ocasió per gaudir de la dansa local, de la dansa protagonitzada pels ballarins i ballarines de Tarragona i viure coreografies de diferents estils: dansa clàssica, contemporània, dansa-Jazz, hip-hop, dansa creativa, etc., totes preparades amb tota la dedicació dels mestres i l'alumnat de les escoles de l'Associació pel Foment de la Dansa (Art i flamenc, Atgn, Danzartt, Endantza, El taller i Estudi Dansa Montserrat). La cita serà al Teatre Tarragona en dos passis, un a les 18 h i un segon a les 20 h. Les entrades es poden adquirir a través del web entrades.tarragona.cat.  

La celebración del Dia Internacional de la Dansa clourà diumenge 8 de maig a les 11 h amb la tradicional Mostra de Dansa al Parc del Francolí, on diferents escoles i centres de la ciutat on s’imparteix dansa de tots els estils i edats aproparan a la ciutadania a plena llum del dia la seva gran passió.  

Tots els actes del Dia Internacional de la Dansa estan organitzats per l’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona. 

Segells de reconeixement d'administració oberta