Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 Tarragona Cultura avança una temporada escènica de primavera amb una cinquantena de propostes encapçalades per Josep Maria Pou, Núria Espert, Midori i Rita Payés

Tarragona Cultura avança una temporada escènica de primavera amb una cinquantena de propostes encapçalades per Josep Maria Pou, Núria Espert, Midori i Rita Payés

Tarragona Cultura avança una temporada escènica de primavera amb una cinquantena de propostes encapçalades per Josep Maria Pou, Núria Espert, Midori i Rita Payés

Les entrades dels nous espectacles surten a la venda el pròxim 15 de desembre en el marc de la campanya nadalenca ‘Regala Cultura'
01/12/2022

Per primera vegada, la Conselleria de Cultura avança la programació i la venda d'entrades del pròxim cicle de primavera de Tarragona Cultura en el marc de la campanya nadalenca ‘Regala Cultura’. Amb l’objectiu d’incentivar que tothom qui ho desitgi pugui regalar cultura aquestes festes, el pròxim 15 de desembre, s’afegiran a la venda d’entrades dels espectacles de l’actual cicle de tardor-hivern les entrades per a la nova programació. Una programació que aterrarà de març a juny al Teatre Tarragona, al Metropol i en altres espais de la ciutat, escenaris de fins a 53 propostes culturals per a tots els públics.

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha presentat aquest dijous les línies principals de la nova programació i ha destacat "l'avenç i els avantatges que suposa tant per a la conselleria com per a la ciutadania en general treballar amb aquest nou calendari que ens hem marcat, donant l'oprtunitat a que tothom pugui planificar amb temps i comprar aquells espectacles que més l'interessi coincidint amb aquestes dates nadalenques". Referent a la nova programació, la consellera Solé ha ressaltat "la gran diversitat de disciplines representades i l'aposta ferma per la dansa i el circ que, una temporada més, es consoliden entre la programació transversal que impulsa l'equip de Tarragona Cultura".

Abans, però, de la nova programació de primavera, el Teatre Tarragona acollirà una altra fita destacada: el pròxim 12 de desembre el teatre celebrarà els seus deu primers anys amb un acte al vestíbul, obert a tota la ciutadania, on no faltaran les companyies, artistes i entitats culturals de la ciutat que han omplert de vida el Teatre Tarragona durant aquesta dècada. La celebració comptarà amb un concert del grup musical Don Simon i Telefunken i la presentació del nou mural artístic del teatre, obra del col·lectiu d'artistes Reskate i del tarragoní Lluc Queralt, amenitzat tot per l'associació Santa Teca. Tal com ha assenyalat Solé, "amb aquest acte volem homenatjar totes aquelles persones, artistes, públic i treballadors que han fet possible que en aquest espai passin coses, es converteixi en nucli d'activitat cultural i espai de trobada de tots els amants de la cultura de la nostra ciutat".

Josep Maria Pou, Núria Espert, Midori i Rita Payés, caps de cartell d’aquesta temporada escènica

Josep Maria Pou amb El pare, una adaptació de la pel·lícula de Florian Zeller dirigida per Josep Maria Mestres, i Núria Espert amb La isla del Aire, una producció del Teatre Romea dirigida per Mario Gas, seran les cares de la temporada teatral del Tarragona. A més, Carme Portaceli, directora del Teatre Nacional de Catalunya, portarà al mateix escenari de la Rambla Nova i en el marc de la gira del TNC, Terra Baixa, reconstrucció d’un crim, basada en el clàssic de Guimerà. I Mambo Projecte presentarà la proposta guanyadora del Festival Internacional de Teatre de Tarragona 2022, Iaia, una obra documental i multidisciplinària on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure els seus records. Finalment, la companyia tarragonina Teatre Ganyotes clourà la temporada amb Pessic de Ganyotes, el seu retorn als escenaris.

Pel que fa a la dansa, Rojos, de la companyia de Miquel Barcelona, en el marc del programa de Memòria històrica, estrenarà la temporada de primavera. Prèviament, es podrà veure una petita mostra de l’espectacle a la plaça del Rei amb la presó de Pilats de fons, i el mateix Miquel Barcelona oferirà una xerrada al vestíbul del Teatre Tarragona, així com tallers i una masterclass per a estudiants i professionals de la dansa del territori. El dia 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la coreògrafa italiana Antonella d’Ascenzi presentarà Sortida d’emergència, una peça de dansa i videomapatge que relata els diferents rols de la dona en l’època contemporània. I els més joves i les famílies podran gaudir de la companyia valenciana Coia Dansa ambEl conte de Persèpolis, que ret homenatge a les escriptores de ciència-ficció que amb les seves obres literàries han qüestionat l’estatus de les dones i les seves constants pèrdues de drets.

I pel que fa a la música, el Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès portaran a l’escenari del Tarragona Madama Buttefly, de Puccini, i Il trovatore,de Verdi. Per la seva banda, la Franz Schubert Filharmonia presentarà Midori, una reconeguda violinista que debutà a la Filharmònica de Nova York amb onze anys, amb un programa de Txaikovski. A més, la Jove Orquestra InterComarcal oferirà el seu concert de primavera coorganitzat amb les Joventuts Musicals, i la Banda Unió Musical de Tarragona presentarà Tres, un concert amb què celebrarà el seu 30è aniversari i amb la col·laboració d’artistes locals com Marta Mathéu, Aleix Vaqué i Joan Bta. Meseguer, entre altres. Aquesta temporada, el Cor InCrescendo de Tarragona celebrarà el seu 15è aniversari amb l’espectacle Directe al cor. El 27 de maig, cent veus tarragonines provinents de diferents cors de la ciutat s’uniran de nou en un concert conjunt. Finalment, Rita Payés, una de les veus més destacades del panorama català, presentarà Colors, un treball conjunt amb el seu company Pol Batlle, al Metropol.

L’oferta circense es consolida amb cinc propostes

Pel seu llenguatge transversal i integrador, la Conselleria de Cultura continua apostant per una programació de circ que es consolida una temporada més. El col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. presentarà Save The temazo amb un directe ple de música, llums i humor. I aquesta primavera farà parada a la ciutat la prestigiosa companyia francesa Baro d’Evel amb Mazùt, una innovadora proposta que combina circ i dansa. També passarà pel Tarragona la Cia. Moviments amb Bravura, un espectacle visual i acrobàtic, i el funambulista Manolo Alcántara amb Déjà Vu.

El cicle En família augmenta les activitats al carrer

El cicle En família continuarà amb la seva proposta mensual de sala i, aquesta vegada, aprofitant l’arribada del bon temps augmentarà l’activitat al carrer. En el marc d’aquest cicle, la Cia. de Comediants La Baldufa tornarà al Tarragona amb La faula de l’esquirol. I la Cia. Minimons i la Cia. Engruna Teatre hi portaran Un conte d’estar per casa i Univers, respectivament. A aquestes propostes s’hi sumen els espectacles i tallers al carrer com El bosc a casa, en el marc del Dia Internacional dels Boscos.

El cicle En dansa es trasllada a la Chartreuse

Aquesta primavera, el cicle En dansa tornarà a combinar propostes de dansa contemporània del territori en espais singulars de la ciutat de Tarragona. Després de passar per la Tabacalera i la Part Alta, ho farà ara a l’antiga fàbrica de la Chartruese, amb accions dinamitzades per Itinere Tarragona i les companyies de dansa Latente, i de Nikhita Winkler i Mercè Verge, de Miquel Barcelona, de Nita Astrid i de Laia Cuco.

Amb tot, passaran pels teatres de la ciutat nou espectacles de dansa, vuit obres de teatre, set concerts, sis espectacles familiars, cinc espectacles de circ, tres tallers familiars, dues òperes i un espectacle de màgia. En paral·lel, la Conselleria col·laborarà amb els concerts de les Joventuts Musicals, els espectacles del cicle Les escoles van al teatre, la Mostra de Teatre Jove, les propostes de la Casa de les Lletres, el Programa de Memòria Històrica, la Sala Trono i l’Aula de Teatre de la URV.

Venda d’entrades, descomptes i preus més accessibles

La venda de les entrades dels espectacles s’iniciarà el pròxim 15 de desembre a les 11 h presencialment a les taquilles del teatre en horari d'atenció al públic i en línia al web entrades.tarragona.cat. Anteriorment, els dies 13 i 14 de desembre es farà la venda preferent als Amics i Amigues Tarragona Cultura, els quals tornaran a comptar amb un 20 % de descompte per la compra de cinc espectacles diferents.

Seguint amb la línia ja treballada en temporades anteriors de fer més accessible la cultura al màxim de públic, la Conselleria de Cultura manté de la política de preus d’anteriors cicles, tant per a persones amb mobilitat reduïda i carnet de discapacitat, família nombrosa i monoparental, augmentant el descompte al 30 %, per a joves, augmentant la franja i el percentatge de descompte fins als 35 anys al 55 % de descompte. Així mateix, es programen més espectacles amb audiodescripció i subtitulació (quatre en total) o amb arts de llenguatge universals com el circ i la dansa. Una novetat d’aquesta temporada pel que fa a accessibilitat serà la possibilitat de fer una visita tàctil (touch tour), on els assistents, prèviament a l’espectacle de Terra Baixa, reconstrucció d’un crim, podran tocar els elements principals del vestuari i l’atrezzo de l’obra, a més de recórrer l’escenografia. És una iniciativa dirigida a persones cegues o amb discapacitat visual liderada per l’equip de Teatre Accessible.

La principal novetat d’aquesta temporada és la rebaixa dels preus generals per a funcions teatrals, que passen dels 24 als 20 € per entrada, i per a espectacles familiars, que passen de 10 a 8 €. A més, en els espectacles familiars es podrà gaudir d’un nou pack que, per 10 €, compta amb entrades per a dos espectacles: La faula de l’esquirol i Univers. Com en la darrera temporada, per als espectacles de circ es podrà comprar un pack de 30 €. Finalment, també es podrà adquirir un pack amb un descompte del 15 % per la compra de dues entrades.

Pel que fa als descomptes, es mantenen els de les darreres temporades. És a dir, a més dels descomptes del programa Apropa Cultura per a persones amb risc d’exclusió social, hi ha descomptes per persones amb mobilitat reduïda, carnet de discapacitat, família nombrosa o monoparental (30 %), majors de 65 anys (15 %), carnet d’estudiant (25 %), descompte jove (55 %) i carnet Tarragona Jove (60 %). Per a grups, s’aplicarà des d’un 15 a un 25 % de descompte i descompte infantil d’un 55 % per a infants de 5 a 11 anys.

Podeu consultar tota la informació de la programació del cicle al web i al programa de mà, enguany editat en paper sostenible, que trobareu al vestíbul del Teatre Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta