Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Tarragona es bolca en la recuperació de les festes de Sant Magí

Tarragona es bolca en la recuperació de les festes de Sant Magí

Tarragona es bolca en la recuperació de les festes de Sant Magí

Inés Solé: "La implicació de les entitats i la gran participació de la ciutadania han donat com a resultat un èxit rotund en el retorn a la normalitat"
Tarragona es bolca en la recuperació de les festes de Sant Magí Foto: Josep Gallofré
22/08/2022

Punt final a les festes de Sant Magí 2022, unes festes que seran recordades com les del retorn a la normalitat en la seva plenitud. Aquest matí la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha fet balanç de tota l’activitat, destacant “l’èxit rotund de participació i d’implicació tant de les entitats com de la ciutadania en general”. “Les tarragonines hem demostrat la nostra estima per la festa petita, ja no tan petita, així com la necessitat que teníem de recuperar-la i viure-la en la seva plenitud”, ha expressat la consellera.  

Solé ha subratllat la bona organització i el bon funcionament de tots els actes, "gràcies a les nostres tècniques i, molt especialment, al treball de les nostres entitats que durant aquests tres anys difícils no s’han aturat”. 

En total, s'han realitzat al voltant de 150 propostes de tota classe i per a tots els públics. D’entre els actes celebrats, la consellera ha volgut destacar especialment les dues Remullades, que enguany s'han hagut d'adaptar a les mesures preses per part de l’Ajuntament per a reduir un 40% el consum d’aigua. Segons Solé, “hem pogut fer un ús responsable de l’aigua sense que es veiés perjudicada l'essència d'aquests actes tan estimats i arrelats a les festes de Sant Magí”. 

A banda de les Remullades, l’Arribada de l’aigua, la professó de Sant Magí, la revetlla de Sant Magí a la plaça de la Font, la Imaginada i la diada castellera a la plaça de les Cols han estat els actes més multitudinaris d’aquest retorn. "Enguany més que mai era important el bon funcionament i la coordinació amb tots els agents implicats, ja que així ho reclamava la ciutadania després dels últims dos anys amb unes festes molt diluïdes". Segons Solé, "Tarragona ha estat a l'altura de les circumstàncies i les festes de Sant Magí 2022 han estat de les més lluïdes que recordem". 

La diada castellera de Sant Magí també serà recordada: totes quatre colles tarragonines van complir divendres passat els seus objectius de màxims, en un salt qualitatiu admirable durant aquests temps difícils. A més, l'actuació a la plaça de les Cols -la primera amb normalitat des del 2019- es va realitzar en un temps rècord de dues hores i mitja. Tal com ha valorat la consellera de Cultura, "una diada rodona sense caigudes ni intents, només èxits compartits per les quatre colles de la nostra ciutat".

Segells de reconeixement d'administració oberta