Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Torna el Festival de fotografia SCAN Tarragona en una etapa renovada i compromesa socialment

Torna el Festival de fotografia SCAN Tarragona en una etapa renovada i compromesa socialment

Torna el Festival de fotografia SCAN Tarragona en una etapa renovada i compromesa socialment

Del 18 de novembre al 8 de gener 2023, l’SCAN convertirà Tarragona en la capital de la fotografia a la Mediterrània
Torna el Festival de fotografia SCAN Tarragona en una etapa renovada i compromesa socialment Foto: Camila Marinone.
14/07/2022

Tarragona tornarà a convertir-se en la ciutat de la fotografia de la mà del Festival Scan 2022, en una edició renovada i amb novetats. Del 18 de novembre d'enguany al 8 de gener 2023, l'SCAN convertirà Tarragona en la capital de la fotografia a la Mediterrània posant el focus en la creació més emergent, i explorant la hibridació del llenguatge fotogràfic amb altres disciplines artístiques i creatives com a mitjà per a comprendre el món.  

La principal novetat del Festival Internacional de Fotografia de Tarragona és que s'incorpora una temàtica com a fil conductor. En aquest cas serà la guerra des de diversos vessants com ara el militar, l'econòmic, el polític, l'històric, el tecnològic i l'artístic, entre altres. L'objectiu principal d'aquesta edició és la de promoure i fer accessible a la ciutadania la fotografia i els llenguatges audiovisuals com a punt de partida per a la reflexió i comprensió del món.  

Talent Latent, l'exposició central  

"Talent Latent", la mostra que ha donat sentit, identitat i continuïtat al festival, seguirà en la mateixa línia per tal de donar visibilitat, en format exposició, a aquells artistes que per la seva trajectòria es considera que estan entre l'emergència i la consolidació i que tenen una obra d'alta qualitat i interès.  

La selecció d'artistes que configuraran "Talent Latent" es farà a través d'una convocatòria internacional i podran participar-hi persones fotògrafes de tot el món. El tema d'enguany, com ja s'ha dit, serà la guerra i els treballs participants seran seleccionats pel seu comissari, el crític d'art, investigador i professor Sema D'Acosta.   

Full contact: el punt de trobada professional  

Un any més, SCAN Tarragona posa en marxa Full contact per donar suport al col·lectiu d'artistes emergents que tenen la fotografia com a mitjà d'expressió essencial i facilitar-los un espai de trobada professional amb els agents del món de l'art.  

A través d'una convocatòria se seleccionarà els diferents artistes que participaran a Full Contact, espai on presentaran i donaran a conèixer el seu portfoli a un nombre determinat d'agents del món de l'art (comissaris, galeristes, editorials, centres d'art...) que SCAN convidarà.  

Les bases de les convocatòries Talent Latent i Full contact ja es poden consultar al web www.scan.cat i hi ha temps per presentar-se fins al 2 de setembre.   

El cartell i altres novetats  

El cartell d'aquesta edició ha estat elaborat partint d'imatges del poeta i artista visual català, Marcel Pey, que influenciat pel Pop Art i l'Underground americà, tracta temàtiques de violència, al·lusions a la guerra i l'abús de poder.   

El director del Festival serà Jesús Vilamajó, que comptarà amb un equip transversal i multidisciplinari i amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona, així com d'altres administracions.   

Més endavant s'anunciarà la programació completa del festival.

Segells de reconeixement d'administració oberta