Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2022 Tornen els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta

Tornen els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta

Tornen els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta

Després de 6 anys, aquesta edició es durà a terme els dies 9, 10 i 11 de setembre, amb activitats als diversos tallers participants i propostes itinerants que enllaçaran el recorregut artístic
06/09/2022

Els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta de Tarragona tornen després d’anys sense celebrar-se per mostrar al públic l’aspecte més íntim del treball d’un artista: el taller i el procés creatiu. En aquests tallers es trobaran els diferents espais de la Part Alta on els creadors desenvolupen la seva tasca. Durant tres jornades, a més, els artistes organitzaran activitats culturals als tallers, relacionades amb la seva disciplina artística, amb l’objectiu de fer-ne partícips els visitants.

Tallers Oberts és una proposta nascuda l’any 2005 a iniciativa del col·lectiu d'artistes de la Part Alta de Tarragona i enguany recupera aquesta activitat amb la participació de 17 tallers i 42 artistes

La iniciativa ha estat comissariada per part dels mateixos artistes de la Part Alta i compta amb el suport dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i Mèdol Centre d’Arts Contemporànies. 

Aquest dimarts s’ha presentat la nova edició en roda de premsa. “Creiem que és important impulsar, acompanyar i promocionar actes d’aquest tipus”, ha apuntat la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat, Lurdes Malgrat, que ha posat en relleu que és important per Tarragona “tornar a gaudir, de nou, d’una nova edició d’aquesta proposta que mostra el procés creatiu dels artistes”, i ha posat èmfasi en diverses activitats similars que es duen a terme a les comarques de Tarragona. Per la seva banda, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha agraït als artistes la iniciativa i ha manifestat que “creiem en activitats com aquesta que aposten per la transformació social, que aporten al barri un moviment cultural i econòmic important, que generen sinergies i sobretot relat on destacar allò que ens fa particulars com a ciutat”.  

A la presentació també han assistit diversos artistes participants en els tallers oberts. El fotògraf Pep Escoda, en representació de tots ells, s’ha mostrat satisfet per la recuperació dels Tallers i ha expressat que “entre tots hem de mimar aquest moviment i que perduri. Hem d’esdevenir el Montmatre tarragoní”. 

Consulteu el programa d'actes complet de Tallers Oberts 2022 (PDF).

Consulteu el díptic informatiu i el mapa de Tallers Oberts 2022 (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta