Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 Tot a punt a la TAP per tornar a acollir l'espectacle casteller més gran del món

Tot a punt a la TAP per tornar a acollir l'espectacle casteller més gran del món

Tot a punt a la TAP per tornar a acollir l'espectacle casteller més gran del món

300 periodistes i professionals d'un centenar de mitjans de comunicació diferents cobriran l’esdeveniment
Tot a punt a la TAP per tornar a acollir l'espectacle casteller més gran del món Els Castellers de Sants alcen un castell en el Concurs de Castells de 2018. Foto: Jean Segovia.
29/09/2022

Aquest cap de setmana, el Concurs de Castells torna a la TAP després de 4 anys d’absència. La jornada de dissabte dia 1 d'octubre començarà a les 16.30 h i la de diumenge dia 2 a les 10 del matí. Les portes de la TAP s'obriran en tots dos casos una hora i quart abans de l'inici de l'esdeveniment, és a dir, a les 15.15 h dissabte i a les 8.45 h diumenge. Cal recordar que les localitats no són numerades i que les entrades per diumenge estan exhaurides. 

Per accedir a la TAP, el públic haurà de mostrar l'entrada bé sigui impresa o a través del telèfon mòbil. Per a qualsevol incidència amb les entrades, els assistents es podran adreçar a les taquilles de la mateixa plaça on els atendran.  

Hi haurà dos accessos per al públic: un al carrer Mallorca i un a Jaume I. Espectadors i castellers podran sortir de la plaça i tornar a entrar una vegada hagi començat el Concurs. Hi haurà un sistema que controlarà i validarà aquests moviments d’entrada i sortida. Les nenes i nens menors de tres anys podran accedir al recinte sense l’entrada corresponent. 

A la TAP hi haurà servei de bar. Els assistents podran accedir al recinte amb begudes i menjar per al consum personal. Tot i això, per motius de seguretat, no es podran entrar llaunes, envasos de vidre ni ampolles de mida superior a un litre. Tampoc es podran entrar coberts metàl·lics, bastons o altres objectes contundents. 

A la TAP no hi ha servei de guarda-roba ni d'aparcament de cotxets. En aquest sentit, es recomana no accedir a la plaça amb cotxets infantils. Si per raons de força major fos necessari accedir-hi, una vegada a l’interior de la plaça, caldrà que els cotxets estiguin degudament plegats. 

A l'exterior de la TAP, al carrer Mallorca, hi haurà una fira de productes castellers i la pantalla castellera per seguir la retransmissió del Concurs, que també es podrà veure a través del web del Concurs de Castells, a TAC 12 i altres televisions locals de la Xarxa Audiovisual Local. 

Mobilitat a l’entorn del Concurs 

La Guàrdia Urbana prepara un ampli dispositiu per facilitar la mobilitat de les dues jornades d’aquest cap de setmana del XXVIIIè Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça. 

La circulació de trànsit i l'aparcament de vehicles està restringida als carrers circumdants a la TAP (Mallorca, Alguer, Jaume I, Eivissa), així com el carrer Lleida i Vidal i Barraquer (tram Tabacalera). 

A partir d'aquesta nit ja no podran aparcar vehicles al tram del carrer Jaume I adjacent a la plaça, ja que en aquell espai s'ubicaran les unitats mòbils de les televisions que cobreixen en directe l'esdeveniment. 

Els preparatius faran que demà divendres es mantingui el control de l'estacionament i, al matí, talls de circulació al carrer de Jaume I. Divendres a la nit començarà la retirada de vehicles del perímetre de la plaça, als carrers Mallorca, Eïvissa, Alguer i Vidal i Barraquer (en el tram de davant de la Tabacalera). 

Paral·lelament també es desplaçaran els contenidors dels carrers dels voltants de la TAP. 

Tant dissabte com diumenge els carrers esmentats es tancaran de forma progressiva segons les necessitats. 

Un gran impacte mediàtic  

En les últimes edicions, el Concurs de Castells ha tingut ressò en mitjans de comunicació d’arreu del món. 

Enguany s’han acreditat 300 periodistes i professionals d'un centenar de mitjans de comunicació diferents. Destaca la presència d'agències i mitjans internacionals com Reuters, France Télévisions, Deutsche Welle (Alemanya), Croatian Radio&TV (Croàcia) i Radiotelevizija Slovenija (Eslovènia) així com fotògrafs de les principals agències internacionals, com Reuters, Getty Images, AFP, amb Emilio Morenatti, premi Pulitzer.  

Recordem que les dues jornades del XXXVIIIè Concurs de Castells d’aquest cap de setmana es podran veure en directe a través de TAC12, les televisions locals adherides a La Xarxa i la plataforma Xala.  

A banda de Tarragona Ràdio, les dues principals emissores del país, Catalunya Ràdio i RAC1, preveuen un gran desplegament amb una programació exclusiva de la jornada de diumenge del Concurs. 

Segells de reconeixement d'administració oberta