Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2022 Un dispositiu sanitari a la TAP vetllarà per públic i castellers al XXVIII Concurs de Castells

Un dispositiu sanitari a la TAP vetllarà per públic i castellers al XXVIII Concurs de Castells

Un dispositiu sanitari a la TAP vetllarà per públic i castellers al XXVIII Concurs de Castells

Estarà coordinat per la Xarxa Santa Tecla, Creu Roja i Protecció Civil, amb més d'un centenar de persones participant-hi
30/09/2022

Un cop més el Concurs de Castells tindrà a punt un dispositiu sanitari per tractar qualsevol lesió o incidència que pugui esdevenir durant el transcurs de l’esdeveniment, tant la jornada de dissabte com diumenge. 

 Aquest dispositiu estarà coordinat a tres bandes per la Xarxa Santa Tecla, Creu Roja i Protecció Civil. Dins de la TAP s’instal·larà un hospital de campanya amb tot el material sanitari necessari per atendre castellers i públic. Des d’aquí també es coordinarà la logística d’ambulàncies en cas que es requereixi transport a un centre hospitalari. A l’hospital Sant Pau i Santa Tecla s’ha reservat un espai específic per tractar incidències que es derivin de la TAP. 

En aquest sentit, serà Creu Roja qui es faci càrrec del transport hospitalari amb 14 vehicles dels quals hi haurà 8 ambulàncies de suport vital bàsic i 2 de suport vital avançat. A banda, Creu Roja participarà en el dispositiu sanitari del Concurs amb 60 persones, entre tècnics i voluntariat. 

Protecció Civil donarà suport als professionals sanitaris i vetllarà per la seguretat dels assistents. S’encarregarà de la sortida de plaça de les persones que necessitin atenció, i ho farà amb un equip de 20 persones el dissabte i 30 persones el diumenge. Cal destacar que aquests voluntaris no seran només de Tarragona ciutat, sinó que hi haurà persones de diferents delegacions de Protecció Civil de la demarcació.  

Aquest dissabte també, la diada castellera internacional 

Quatre anys després de l’última edició, Tarragona acollirà aquest dissabte la III Diada Castellera Internacional amb la participació de cinc colles: els Castellers d’Andorra, els Castellers of London, els Castellers de París, els Xiquets de Copenhagen i la Colla Castellera de Madrid

La diada tindrà lloc a la plaça de la Font i començarà a les 12 h. Serà un retrobament per les formacions internacionals. No només entre elles sinó també amb altres colles del Principat. Les cinc agrupacions que participaran en aquesta tercera edició també van ser presents a les anteriors diades de 2016 i 2018. L’actuació és també el pòrtic per al cap de setmana gran del Concurs de Castells, amb les jornades de dissabte i diumenge a la TAP. 

Segells de reconeixement d'administració oberta