Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 Convocada la setena edició del premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller

Convocada la setena edició del premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller

Convocada la setena edició del premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller

La iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona a través de la Biennal del Concurs de Castells
Convocada la setena edició del premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller Foto: Marc Colilla.
27/03/2023

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) convoca, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells, la setena edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o de fi de postgrau de tema casteller. La finalitat d’aquesta convocatòria és distingir i premiar l’autor que presenti el millor treball de fi de grau (TFG) o de fi de postgrau (TFP), per la seva contribució a la generació de coneixement del fet casteller.  

Hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat durant el període acadèmic 2022-2023, la qualificació del qual hagi estat com a  mínim d’aprovat. El termini de presentació de treballs s’acabarà el 16 d’octubre del 2023.  

Es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1.000 € i 500 €, respectivament, i la publicació del treball en paper i/o format electrònic. 

Des de la primera edició, el Premi CEPAC compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Tarragona via la Biennal Concurs de Castells.  

Palmarès 

  • La primera edició del premi (2017) va ser guanyada per Pau Roig Arnaus (Universitat de Girona), amb un treball sobre la turistificació del fet casteller. L’accèssit va ser per a Belén Moreno Maurano (Universitat Rovira i Virgili), amb un estudi, des de l’àmbit del dret, sobre els drets d’imatge dels castellers.
  • La segona edició (2018) la va guanyar Lurdes Quintero Gallego (Fundació URV) amb el treball Mediació castellera, mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil, de Mariona Arnau Garcia (Universitat Pompeu Fabra), i Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social, de Marta Garcia Yuste (Universitat de Barcelona).
  • Gina Armengol (Universitat Autònoma de Barcelona) va resultar la guanyadora de la tercera edició (2019) amb el treball Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller, mentre que Núria Lopera (Universitat Pompeu Fabra) va obtenir l’accèssit amb Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès.
  • Quant a la quarta edició (2020), Sandra Segarra González (Universitat Pompeu Fabra) se l’adjudicà amb el treball L’impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries, mentre que l’accèssit va ser per a Laura Ruiz Floría (Universitat Autònoma de Barcelona), pel treball Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte.
  • El treball Castells i trastorns de la conducta alimentària, de Mar Solé Amenós (Universitat de Girona), va resultar vencedor de la cinquena edició del premi (2021), en què Marta Prat Carrió (Universitat Politècnica de Barcelona), va guanyar l’accèssit amb el treball Proposta metodològica d’un programa d’entrenament visual integrat per castellers.
  • En la darrera edició (2022), el jurat va decidir deixar desert el primer premi i concedir dos accèssits als treballs La participació en la cultura informal a Barcelona. Una radiografia per barris del món casteller a Barcelona, de Laura Roig (Universitat Autònoma de Barcelona) i Més enllà d’una construcció humana. La dimensió afectiva dels castells i la seva internacionalització, de Leonor Boada (Universitat de Barcelona).  

Per a més informació podeu consultar les bases del premi en aquest enllaç de la pàgina web del CEPAC: www.cepac.cat/premi.

Segells de reconeixement d'administració oberta