Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 El Cant de la Sibil·la celebra el seu desè aniversari a Tarragona

El Cant de la Sibil·la celebra el seu desè aniversari a Tarragona

El Cant de la Sibil·la celebra el seu desè aniversari a Tarragona

L’Ajuntament dona suport un any més al concert i a un programa d’actes dels deu anys
04/12/2023

Aquest matí la consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha presentat en roda de premsa el concert i celebració del 10è aniversari de la recuperació del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Tarragona. La regidora ha estat acompanyada per la soprano solista, Marta Mathéu; el director musical, Xavier Pastrana i la promotora i directora de la Capella de Ministrers, Roser Olivé.  

L’any 2013 va engegar aquest projecte amb la voluntat de recuperar una peça del repertori litúrgic, única al món, a la Catedral de Tarragona. Per a molts tarragonins i tarragonines assistir al Cant de la Sibil·la la nit del 24 de desembre, a la Catedral, ha esdevingut una cita imperdible en les dates nadalenques i enguany, a més, amb l’incentiu d’aquesta celebració dels primers deu anys, que es podrà veure al llarg del 2024. 

La consellera ha destacat “la importància de tenir davant nostre tant talent musical tarragoní reunit per a aquest projecte” i reconeix que "tothom que hi participa s’ho ha pres amb tant de rigor des del primer dia, que esdevé un Cant de la Sibil·la únic”. Per la seva banda el director musical, Xavier Pastrana, ha agraït “la implicació del públic, que ha anat creixent cada any, fet que ens compromet a celebrar els deu anys amb tota la ciutat”. La soprano Marta Mathéu ha desgranat els principals actes que giraran entorn l’aniversari, que van des d’una sèrie de xerrades divulgatives fins a una exposició fotogràfica. Finalment Roser Olivé ha volgut fer esment de “la implicació també de músics que venen de fora i de públic especialitzat que ens ve veure cada any”, i que segons Mathéu “ens avala per ser un Cant silenciós, fosc i auster, trets que representen molt la nostra Sibil·la”.  

D’entre els actes de celebració destaquen, de cara a l’any vinent, la presentació d’un quadern divulgatiu amb la història d’aquesta peça; una sèrie de xerrades i ponències fetes per experts en història i música, al voltant del tema i les diverses interpretacions; una proposta pedagògica que es farà a les escoles de Tarragona, a partir del curs vinent, 2024-2025 i finalment una exposició fotogràfica dels deu anys de Sibil·les a la ciutat. (Aquesta informació es concretarà més endavant)

La Sibil·la és un drama litúrgic medieval que ens canta una profecia sobre la fi del món. A Tarragona aquest cant està interpretat per la soprano Marta Mathéu, acompanyada pel cor O Vos Omnes i la Capella de Ministrers de la Ciutat de Tarragona, sota la direcció de Xavier Pastrana. L'espectacle té una durada de 40 minuts i enguany serà interpretada abans  de la Missa del Gall, la nit del 24 de desembre, a les 23 h concretament. La qualitat musical i artística destaca per la trajectòria i professionalitat de les formacions i intèrprets que hi participen i que van recuperar aquest drama litúrgic; tots ells amb unes carreres musicals sòlides.  

Consulteu el dossier de premsa amb més informació sobre el Cant de la Sibil·la a Tarragona (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta