Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 El Centre Cultural Antic Ajuntament acull l’exposició "Tropical, un any de sabors i records", de l’artista Elisabeth Montero

El Centre Cultural Antic Ajuntament acull l’exposició "Tropical, un any de sabors i records", de l’artista Elisabeth Montero

El Centre Cultural Antic Ajuntament acull l’exposició "Tropical, un any de sabors i records", de l’artista Elisabeth Montero

La mostra es pot visitar gratuïtament fins al 27 de març
03/03/2023

L’obra de l’artista Elisabeth Montero – La Flor de Tamarindo arriba aquest dissabte al Centre Cultural Antic Ajuntament. La mostra, "Tropical, un any de sabors i records" consta de vuit il·lustracions dedicades a la família de l’artista i principalment a la seva mare i a la reconnexió amb la terra que la va veure néixer, la República Dominicana, tot i haver de partir a l'estranger durant la seva adolescència. 

Les il·lustracions apel·len a sabors i olors que fan transportar l’artista als moments més feliços de la seva vida, com ara les estones jugant pel pati els dies en què es rentava la roba, mentre l'olor de cafè l’impregnava tot. 

Elizabeth Montero Santa és una il·lustradora dominicana que resideix actualment a Barcelona. En les seves il·lustracions busca representar les dones negres i afrodescendents mitjançant les experiències pròpies on es pot apreciar la natura que l'ha envoltat des de petita, les plantes, les bestioles del pati de casa de la seva mare, la cerca de les seves arrels i les experiències de les dones meravelloses que l'han envoltat. 

Els seus estudis artístics, van començar amb batxillerat d'arts seguit per disseny gràfic, il·lustració i finalment disseny de moda, on va descobrir la seva passió pels estampats i la creació d'aquests, mitjançant tècniques artesanals com la creació de segells gravats en goma per a més tard estampar-los sobre la tela i en algunes ocasions acompanyats per brodats. Sent un gran respecte pel fet a mà, així que combina artesanal i digital constantment. 

La inauguració serà a les 12 h i comptarà amb la lectura dramatitzada de Dayana Catá, escriptora i activista antiracista cubana. La mostra es podrà visitar fins al 27 de març.

Segells de reconeixement d'administració oberta