Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 L’estació KM0 aterra a l’estació d’autobusos de Tarragona amb la seva primera exposició fotogràfica "Perimenopausa"

L’estació KM0 aterra a l’estació d’autobusos de Tarragona amb la seva primera exposició fotogràfica "Perimenopausa"

L’estació KM0 aterra a l’estació d’autobusos de Tarragona amb la seva primera exposició fotogràfica "Perimenopausa"

La mostra fotogràfica es podrà visitar fins al 31 d’agost
14/06/2023

L’Estació KM0, ubicada a l’estació d’autobusos de Tarragona, inaugura aquest dijous 15 de juny la seva primera mostra fotogràfica. De la mà del col·lectiu Photo KM0, Fotografia al Camp de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, l’espai acollirà l’exposició "Perimenopausa", de la fotògrafa reusenca Meritxell Perpinyà.  

"Perimenopausa" és un projecte introspectiu sobre la transició entre l’etapa fèrtil i l’etapa madura. Aquest procés, té una durada d’uns tres o quatre anys i es diu sovint que és una etapa semblant a l’adolescència. En totes dues etapes, el cos es prepara i es transforma per a afrontar les futures necessitats.  

Tal com explica la mateixa Meritxell Perpinyà, fotògrafa reusenca, “la perimenopausa és un període biològic i natural, no és una malaltia, per aquesta raó he combinat l’autoretrat amb elements orgànics i paisatges que em trobo pels camins prop de casa. Aquestes caminades m’ajuden a calmar alguns dels símptomes com l’insomni, i em recorden que envellim (amb tempos diferents) com la resta d’éssers vius”. 

Segons l’autora, “la maduresa és l’última fase de la nostra vida i pot ser la més llarga, però també és una època sàvia i molt alliberadora, un moment de cerca, d’intimitat, espiritualitat, creació i d’alguna manera, de reconnexió conscient amb nosaltres mateixes”.  

Photo KM0, Fotografia al Camp de Tarragona, és una associació sense ànim de lucre creada l’any 2022 per un grup d’amants de la fotografia. L’objectiu del col·lectiu és crear un entorn en el qual els socis puguin intercanviar coneixements i activitats i es va constituir com un referent en l’activitat fotogràfica al Camp de Tarragona mitjançant la cerca d’acords de col·laboració amb altres organismes, col·lectius, ens o associacions de la Comunitat. L’entitat persegueix en definitiva proporcionar un marc de convivència des del qual insuflar veu i vida als projectes artístics dels seus socis, mitjançant la col·laboració, el respecte, l’amistat i una infinita passió per la fotografia. 

De la mà de Photo KM0 neix l’Estació KM0, un espai expositiu dignificat a l’estació d’autobusos de Tarragona amb la intenció d’oferir exposicions temporals bimensuals de fotografies a càrrec d’autors referents locals i provincials. Aquesta programació periòdica d’exposicions fotogràfiques suposarà un nou espai cultural a la ciutat de Tarragona operant com a nou punt cultural a l’abast no tan sols dels usuaris de l’estació sinó de tota la ciutadania tarragonina. 

La mostra fotogràfica s’inaugura aquest dijous a les 19 h i es podrà visitar al vestíbul de l’estació d’autobusos de la ciutat fins al 31 d’agost.  

Segells de reconeixement d'administració oberta