Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 La BUMT celebra 30 anys amb un seguit d'actes commemoratius

La BUMT celebra 30 anys amb un seguit d'actes commemoratius

La BUMT celebra 30 anys amb un seguit d'actes commemoratius

Entre altres se celebraran un concert especial d'aniversari al Teatre Tarragona i una cercavila amb antics músics
La BUMT celebra 30 anys amb un seguit d'actes commemoratius Foto: Javier Martínez.
23/02/2023

La Banda Unió Musical de Tarragona fa 30 anys i ho celebra durant aquest 2023 amb un seguit d’actes commemoratius. Aquest matí, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de cultura, Inés Solé; el director de la banda simfònica, Jordi Masip, i el president de la BUMT, Albert Baiget, han presentat tota la programació especial. L’alcalde Ricomà ha fet repàs d’aquests 30 anys de recorregut de la BUMT, ha felicitat als seus membres i els ha agraït “el seu paper d’altaveu importantíssim de la nostra cultura popular, de fet, aquest estiu va ser perpetuadora de les festes de Santa Tecla” així com ha destacat “la seva faceta més social i solidària, sempre present en tot allò que fa i representa la Banda”.

La consellera Solé ha destacat les dues activitats commemoratives en col·laboració amb la conselleria de Cultura i Festes. El pròxim 20 de maig, el Teatre Tarragona serà escenari del concert dels 30 anys amb tres artistes convidats representant cada dècada. Emmarcat dins del Festival d'Estiu, els carrers de la ciutat viuran la cercavila homenatge a tots els músics que han passat durant aquestes tres dècades per l’entitat. Solé ha posat en valor “el paper important que ha jugat a la ciutat la BUMT. Ha través de la seva formació musical ha contribuït en l'educació musical i ha construït comunitat i identitat tarragonina” i ha convidat a la ciutadania a participar de tots els actes d’aniversari.   

Per la seva banda, el director de la banda simfònica, Jordi Masip, ha explicat els detalls del concert TRES, una producció amb l’obertura Trentum, la Divina Comèdia, cançons populars catalanes i un concert per a flauta al seu programa. També, ha anunciat que a la cercavila dels exmúsics de la banda s'inaugurarà una escultura de pedra feta per un membre actual de l'entitat. Tal com ha explicat Masip, la cloenda dels 30 anys serà el tradicional concert de Santa Cecília, on les quatre bandes de la BUMT actuen conjuntament: la banda simfònica, la banda juvenil, la banda infantil i la big band. Tot seguit, el president de la BUMT, Albert Baiget, ha presentat tota la resta d’activitats que es duran a terme aquest 2023, entre elles, un documental que recollirà el moment fundacional de l'entitat i recorrerà els seus 30 anys de vida; aquest s'estrenarà al novembre de 2023. Baiget ha anunciat que la banda farà un viatge amb tots els músics per celebrar l'aniversari i, per acabar, ha presentat el nou logo commemoratiu, a més d'una nova línia de marxandatge que veurà la llum durant l'any i estarà disponible per tots els tarragonins i tarragonines.  

Segells de reconeixement d'administració oberta