Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 La nova Revetlla Il·luminada, un dels plats forts de Sant Magí

La nova Revetlla Il·luminada, un dels plats forts de Sant Magí

La nova Revetlla Il·luminada, un dels plats forts de Sant Magí

Els actes tradicionals, com l'Arribada de l'aigua o la diada castellera, protagonistes dels últims dies de festa major
La nova Revetlla Il·luminada, un dels plats forts de Sant Magí Foto: Manel R. Granell
17/08/2023

Arriben els dies forts de Sant Magí. El més destacat del programa, i la gran novetat d'enguany, és la Revetlla Il·luminada. Per altra banda, aquests dies també tindran lloc els actes més tradicionals de la festa major, com l'Arribada de l'aigua, la diada castellera i la Professó.

Divendres, 18 d'agost, amb la sortida del sol, els Portants de l'Aigua faran la segona etapa del camí de l'aigua, iniciat el dia abans des de la Brufaganya. A les 12 h, a la plaça d'en Rovellat, tindrà lloc el vermut dels hits dels Grallers La Virolla, en marc de la celebració del desè aniversari del grup. A les 12:30 h, donarà el tret de sortida el 24è Capsa Music Festival, organitzat per l'Associació de Músics de Tarragona i que oferirà concerts durant tota la jornada.

Ja a la tarda, a les 19 h arribarà l'aigua de la Brufaganya i, posteriorment, a les 19:15 h, tindrà lloc la Pujada de l'Aigua cap al Portal del Carro amb el Seguici de Sant Magí. A les 20 h, les colles castelleres faran la tradicional salutació a l'aigua i després, el Seguici tornarà a la plaça de la Font.

A les 21 h començarà La Revetlla Familiar de Sant Magí a la plaça del Rei. A les 23 h, engegarà la revetlla a la plaça de la Font, amb els grups Cat Rock i Popurris Band. Serà a les 23:30 h quan començarà la nova Revetlla Il·luminada de Sant Magí, a la plaça del Rei, amb la Companyia d'Espectacles Pa Sucat i DJ de la Llum. La gran novetat d'enguany, canvia l'aigua de la remullada per la il·luminació. Continuaran presents el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina en un espectacle d'efectes audiovisuals creats per l'ocasió.

La Diada de Sant Magí, el dissabte, 19 d'agost, començarà a les 7 h amb les tradicionals Matinades. A partir de les 9 h, tindrà lloc L'esmorzar de Sant Magí: el bastó. La Pastisseria Conde convertirà el típic dolç del bastó en un entrepà de llonganissa esparracada amb allioli de fesols, pols de pernil i un toc d'oli d'alfàbrega. A partir de les 12 h, a la plaça de les Cols, es farà la diada castellera de Sant Magí, amb la participació dels Xiquets de Tarragona, la Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

A la tarda, a les 19 h, començarà l'Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí. A les 19:30 h serà la Professó, des del Portal del Carro i a les 20:30 h està prevista l'entrada de Sant Magí. Posteriorment, a les 20:45 h, el Seguici tornarà a la pl. de la Font, on es farà una tanda de lluïment. La diada acabarà amb la Ballada de Sardanes de Sant Magí, a les 21 h, a la Rambla Nova, davant el Monument de la Sardana i, per altra banda, amb la Festa Matalassera de Sant Magí, a partir de les 23 h a la pl. del Rei.

Segells de reconeixement d'administració oberta