Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament felicita el tarragoní Yoel Vargas pel premi obtingut al festival de Cante de la Minas

L'Ajuntament felicita el tarragoní Yoel Vargas pel premi obtingut al festival de Cante de la Minas

L'Ajuntament felicita el tarragoní Yoel Vargas pel premi obtingut al festival de Cante de la Minas

Ha estat distingit amb el guardó "Desplante" com a millor ballarí de flamenc masculí
L'Ajuntament felicita el tarragoní Yoel Vargas pel premi obtingut al festival de Cante de la Minas Foto: África Aguilar
14/08/2023

L’Ajuntament de Tarragona felicita el tarragoní Yoel Vargas després de rebre aquest cap de setmana el guardó ‘Desplante’ al millor ballarí de flamenc masculí al Festival Internacional del Cante de las Minas de la Unión.

Yoel Ferré Vargas és un brillant ballarí i coreògraf tarragoní i va ser cap de cartell de la passada edició del festival Tarragona Sona Flamenc, on va presentar en estrena mundial el seu espectacle Flamenco,tablao.  

Vargas va començar a estudiar flamenc a la seva ciutat natal, Tarragona, amb la professora África Aguilar. Es va graduar a l’Institut del Teatre i va obtenir el Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals en l’àmbit de la dansa atorgat per la Generalitat de Catalunya. Tot i la seva joventut, ja compta amb una gran experiència i altres premis. Ha coreografiat l’espectacle La Flor de Granada, ha estat finalista en el 7è Certamen de Coreografia del Districte de Tetuán i 2n en el 29è Certamen de Dansa Espanyola i ha obtingut reconeixements com el Premio de la Crítica o el premi de la Fundació AISGE al “ballarí excel·lent”. També ha estat premi d’interpretació en la Convocatòria Nacional de Castelló.  

Yoel Vargas ha recorregut ciutats del món sencer, com ara Nova York, Miami, Londres, Mèxic DF o Bogotà, entre d’altres. 

El Festival Internacional del Cante de las Minas de La Unión és el concurs de més renom dins el món del flamenc, des que va començar a celebrar-se l’agost de 1961.

Segells de reconeixement d'administració oberta