Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura acorden la creació d'una comissió interadministrativa per al futur de la Biblioteca Pública

L'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura acorden la creació d'una comissió interadministrativa per al futur de la Biblioteca Pública

L'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura acorden la creació d'una comissió interadministrativa per al futur de la Biblioteca Pública

S'ha anunciat durant l'acte de commemoració del 175è aniversari de la Biblioteca Pública de Tarragona
L'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura acorden la creació d'una comissió interadministrativa per al futur de la Biblioteca Pública Foto: José Carlos León
18/01/2023

En el decurs de l’acte de cloenda de la commemoració dels 175 anys d’inauguració de la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Ministeri de Cultura i Esport han acordar la creació d’una comissió per estudiar el futur de la Biblioteca Pública de l’Estat de Tarragona en el marc de la política bibliotecària general. 

Durant els parlaments institucionals de l’acte de cloenda de la commemoració, María José Gálvez, directora general del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esports, titular de la biblioteca, ha expressat la disposició del Ministeri per tal de constituir una comissió de treball que defineixi el nou projecte de la biblioteca. Segons la directora general: “hi ha una necessitat a Tarragona i anem a buscar solucions de la mà amb les altres administracions per tal de donar el millor servici als ciutadans. Funciona asseure’s i treballar.” 

Des del Departament de Cultura, que és l’encarregat de la gestió la biblioteca, s’han treballat els darrers anys diferents propostes de millora que es podran analitzar ara per aquesta comissió de treball per tal de concretar-ne la més adequada. Per al director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives “avui és una dia molt important per a la Biblioteca ja que comença el compte enrere per dotar a la biblioteca d’uns espais que li permetin assolir els reptes de futur”. Segons Vives, “la col·laboració institucional és imprescindible per tirar endavant projectes d’aquesta magnitud. Ens ha funcionat per acabar de desencallar el projecte de la Biblioteca Pública de Barcelona i estic segur que això que a Tarragona serà també un èxit”. 

L’Ajuntament de Tarragona, responsable de cedir els espais necessaris per a la construcció o ampliació de la Biblioteca, també ha mostrat la seva satisfacció per la creació de la comissió trilateral, resultat de la implicació i de tots els treballs previs duts a terme entre totes les institucions en la millora de BPE per a la ciutat.  L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat que “la nostra Biblioteca Pública no podrà complir amb la seva vocació d'influència i capacitat transformadora no només per a la ciutadania de Tarragona, sinó pel sud de Catalunya, si no disposa d'una instal·lació adequada i a l'alçada del que li pertoca”. 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona treballarà en aquesta comissió amb la finalitat que l’antiga fàbrica de la Tabacalera esdevingui el nou emplaçament de la Biblioteca Pública de la ciutat. L’alcalde ha destacat que “treballarem perquè la Biblioteca Pública de Tarragona compti amb un espai emblemàtic i amb capacitat de creixement, ben comunicat i amb una arquitectura impressionant, que no és altra que l'antiga fàbrica de la Tabacalera” i ha assegurat que “ara toca treballar de costat amb la resta d’institucions perquè es faci realitat”.  

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tarragona està impulsant el pla de biblioteques municipals. En aquesta línia, ja s’han dut a terme la redacció del pla funcional de la biblioteca de Sant Pere i Sant Pau, la licitació i adjudicació i la redacció actual del projecte executiu de la biblioteca Pepita Ferrer, i la licitació de la redacció del projecte executiu de la biblioteca de Sant Pere i Sant Pau. 

La nova comissió iniciarà els seus treballs de manera immediata de manera que el Departament de Cultura convocarà en breu als membres que en formin part. 

Segells de reconeixement d'administració oberta